40 aturats participen en el Pla de Formació i Ocupació

Un total de 40 alumnes, 26 dones i 14 homes, aturats i aturades de llarga durada, residents a Benidorm, d’entre 22 i 63 anys d’edat, participaran en el I Pla de Formació i Ocupació que es desenvoluparà des del dia d’avui, 2 de març, i fins al proper 30 de juny.

Es tracta de la primera edició d’aquesta activitat de 2015, mentre que al llarg de l’any anterior, es van dur a terme 4 edicions, en què van participar un total de 110 persones aturades, de les quals un 12% va aconseguir una ocupació en acabar el cicle formatiu realitzat.

Aquest pla, en concret, se centra en la formació eminentment pràctica, combinada amb sessions de formació específica i complementària. En la formació pràctica, els alumnes desenvolupen tasques en diferents àmbits, ja sigui de manteniment de l’escena urbana en distintes zones de la ciutat, de neteja de les platges o d’atenció al ciutadà. Les diferents tasques estaran supervisades per personal municipal de les àrees que col·laboren en la posada en marxa d’aquest pla, concretament les de Platges, Medi Ambient, Escena Urbana, Benestar Social i Atenció al Ciutadà. D’altra banda, la formació complementària dels beneficiaris d’aquest pla inclou tallers d’Habilitats Soci-professionals de caràcter polivalent, Orientació Laboral i Alfabetització Informàtica, entre d’altres, i es durà a terme al Centre Formatiu per a l’Ocupació “Pepita Puchades” que disposa la pròpia Regidoria d’Ocupació i Desenvolupament Local.

La regidora d’Ocupació i Desenvolupament Local, Ángeles Valdivieso, ha destacat en la presentació d’aquest Pla davant tots els seus participants que “Els alumnes percebran una beca de 400 euros mensuals per la seva participació que, com en ocasions anteriors, s’ha orientat als aturats i aturades de la ciutat, insistint en aquest cas a la participació de dones. Per mitjà d’aquesta activitat formativa i pràctica, a més d’obtenir una ajuda econòmica que solvent part de les seves necessitats més bàsiques, els participants, adquireixen eines útils que els servirà per accedir a una feina a l’adversa situació actual i, a més, com a novetat en aquest primer pla de 2015, tots els participants s’han d’inscriure en la nostra pròpia Agència de Col·locació, un instrument que amplifica encara més les seves possibilitats d’inserció laboral “.

El pressupost d’aquest Pla de Formació i Ocupació puja a 75.000 euros que aporta íntegrament l’Ajuntament de Benidorm.

40 aturats participen en el Pla de Formació i Ocupació
40 aturats participen en el Pla de Formació i Ocupació

 

Fuente: http://benidormmagazine.com/noticies-de-benidorm/40-parados-participan-en-el-plan-de-formacion-y-empleo/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *