569 denúncies per venda ambulant a les platges en només un mes

La secció de platges de la Policia Local va aixecar durant el mes de juliol d’aquest any 569 denúncies per venda ambulant en els arenals de Benidorm, un 2% més que l’any anterior. És la principal dada que han traslladat el regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez, i l’intendent cap de la Policia Local, Joan Fuertes en realitzar un balanç dels serveis prestats per aquesta secció policial que es va reforçar a finals de juny i fins a final de estiu amb deu agents interins.

Al juliol es van registrar 569 denúncies enfront de les 558 del 2014, però sumant també les de juny d’aquest estiu, les intervencions de la policia a les platges s’eleven a 807. Com a conseqüència d’aquestes actuacions, es van aixecar 230 actes per dipòsit de mercaderies confiscades als venedors ambulants al juny i altres 327 al juliol, 5567 en total. Tot i que el regidor ha explicat que aquest increment del mes passat “és conseqüència d’haver incorporat als deu agents interins a la secció de Platges”, el que hauria permès perseguir de manera més efectiva aquestes activitats il·lícites, la veritat és que el 23 de juny de 2014 també van prendre possessió 10 nous agents per vigilar les platges de la ciutat.

I encara que el mes passat van baixar les intervencions per furts (21 enfront de les 37 de juliol de 2014), és preocupant l’increment de les intervencions contra els trilers, ja que han passat de les 12 del juliol de l’any passat a les 31 del mateix període de 2015. La Policia Local porta acumulades més de 300 denúncies per triler en el que va de 2015, “una proporció superior a la de l’any passat”. A més, s’han triplicat les denúncies relacionades amb el consum d’alcohol a la platja o al passeig marítim de Llevant o Ponent, amb un total de 34 enfront de les 11 de l’any passat.

Amb tot, Lorenzo Martínez ha advocat per “dotar aquesta secció de la Policia Local de més mitjans per poder controlar aquest tipus d’activitats”. Aquests mitjans, en aquest cas, sempre són humans, pel que ha recordat la necessitat incrementar aquesta brigada amb cinc agents més.

Una de les característiques d’aquestes sancions en la via pública és la dificultat que tenen per a ser cobrades. La mateixa notificació de les mateixes es converteix en tota una odissea, ja que la majoria de les persones que infringeixen les ordenances municipals no resideixen durant la resta de l’any a la ciutat i ni tan sols tenen un domicili estable. El més habitual és que es converteixi en una missió impossible.

Però les estadístiques policials dels arenals de Benidorm no es refereixen només a les intervencions repressives. Entre juny i juliol, els agents de platges també han atès quatre persones amb aturada cardíaca, han localitzat a 87 menors a les platges ia altres 56 grans. A més, el servei policial de la llanxa marítima han hagut d’advertir a 365 usuaris que estaven fora de la zona de bany o pescant amb canya en llocs no autoritzats.

569 denúncies per venda ambulant a les platges en només un mes
569 denúncies per venda ambulant a les platges en només un mes

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/07/569-denuncias-por-venta-ambulante-en-las-playas-en-solo-un-mes/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *