60.000 denúncies, 45 morts, 33 menors orfes … La violència masclista segueix sumant

Les dades són eloqüents. L’estat espanyol ha registrat en els gairebé 11 mesos de 2014 més de 60.0000 denúncies per violència masclista i almenys 40 dones han estat assassinades, però cinc crims estan investigant i només 14 d’elles havia denunciat el seu agressor. A més, fins a 33 menors s’han quedat orfes. Gairebé un 70% de les dones experimenta algun tipus de violència alguna vegada a la vida, la violència masclista és la primera causa de mort en les dones del planeta, per davant del càncer, la malària i les guerres. Amb o sense llei integral contra la violència de gènere, la xacra que suposa aquest degoteig constant i permanent d’una estadística impossible d’aturar.

Benidorm s’ha sumat a la celebració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb una acte institucional en el qual la regidora d’Igualtat, Àngels Valdivieso, que ha estat acompanyat per diversos regidors de la Corporació, ha llegit un manifest per sensibilitzar la ciutadania. “Ha de ser una lluita de tots”, ha manifestat l’edil per traslladar la responsabilitat, com és imperatiu, més enllà de les institucions, a la societat en general, encara pastura de la desigualtat entre homes i dones.

Les dones que han participat en l’acte han ocultat el seu rostre després d’una màscara com a símbol del sofriment de les víctimes de violència de gènere i han nomenat a cadascuna de les 45 dones que han perdut la vida com a conseqüència de la violència masclista en el que va d’any. A continuació, s’ha guardat un minut de silenci en la seva memòria. Finalment, els assistents a l’acte s’han solidaritzat mostrant la seva repulsa a la violència de gènere deixant l’empremta de la seva mà amb pintura violeta en un mural.

60.000 denúncies, 45 morts, 33 menors orfes ... La violència masclista segueix sumant
60.000 denúncies, 45 morts, 33 menors orfes … La violència masclista segueix sumant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *