AICO denuncia les presumptes infraccions que cada setmana comet el mercat ‘Pueblo’ de Benidorm

Dues vegades a la setmana, dimecres i diumenge, el mercat ‘Poble’ de Benidorm obri les seues posats en una parcel·la situada al costat de Armanello. Aquest mercat de venda no sedentària porta anys celebrant-i ara l’Associació Independent de Comerciants (AICO) ha posat la seva mirada sobre ell i les presumptes irregularitats que s’estarien cometent tant amb els llocs com amb les ordenances municipals.

El mercat, de gestió privada, té autorització per 235 venedors com així recull una sentència però, segons denuncia l’associació en un escrit presentat aquest dimarts a l’alcalde de Benidorm, Toni Pérez, la xifra real de comerciants es situaria entre els 460 i 508 llocs .

Però aquest no seria l’únic incompliment que l’entitat ha pogut corroborar i que en aquest document demanen al primer edil que es posi solució i regularitzi la situació. A més, la parcel·la on se situa no està tancada el que seria obligatori al tractar-se d’un sòl privat i qualificat com a urbanitzable. Així sol·liciten també que es reculi la mateixa “fins a 4 metres” per habilitar un pas segur per als vianants que van a comprar al mercat i que ho fan en un carrer que es tanca al trànsit rodat de forma completa.

AICO també ha denunciat que és un “simple ajudant de seguretat privat” qui s’encarrega de gestionar el trànsit quan no té “competències per a això” i demana que sigui la Policia Local la que s’encarregui d’aquesta comesa. Però a més apunten que s’hauria d’evitar la invasió a la via pública per part dels llocs, estant dins dels límits de la parcel·la privada; a més d’instar a la inspecció de Sanitat i Consum en referència als llocs d’alimentació, ja que “incompleixen la Llei de Sanitat i Consum Autonòmica per a aquests productes”.

Amb tot, l’associació de comerciants sol·licita també que s’aclareixi qui s’encarrega de la neteja de la parcel·la on s’instal·len les parades, “si és una empresa privada” o l’ajuntament de Benidorm a través de la concessionària FCC.

Per tot això, el president de AICO, Raúl Parra, ha presentat un escrit de queixa a l’alcalde perquè “realitzi les gestions oportunes per regularitzar diferents accions que el Mercat privat” Poble “realitza” i sobre les que no hi ha “cap tipus de control, ni seguiment “per part de l’ajuntament de Benidorm.

Per la seva banda, fonts municipals van explicar que el nou govern ha conegut les suposades irregularitats de mans de l’entitat pel que aquest dimecres han de comprovar si és cert que s’estan incomplint les condicions i si hi ha més llocs dels que hauria de tenir el mercat. Amb tot, en cas que es detecti algun tipus d’infracció “es prendran les mesures oportunes” de mans de l’ajuntament.

mercadillo-pueblo-estacionamiento

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/07/28/aico-denuncia-las-presuntas-infracciones-que-cada-semana-comete-el-mercadillo-pueblo-de-benidorm/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *