Aixecada en obres

Benidorm està i estarà durant un temps aixecada en obres. La ciutat viu una febre de tot tipus d’actuacions, algunes producte de subvencions, però altres responen a l’impuls pressupostari del final d’any, és a dir, a la necessitat d’emprendre-abans que acabi l’any perquè el final del pressupost de 2015 i l’entrada en vigor del següent no acabi també amb elles. Entre que algunes van amb els terminis ajustats i que la majoria de les empreses contractistes són de fora de Benidorm, en gairebé totes els obrers han estat treballant durant totes les festes patronals de la ciutat.

La més rellevant, sens dubte, és la construcció del futur Parc de Foietes. Es tracta d’un projecte que pagarà íntegrament el Consell perquè forma part del Pla Confiança que va impulsar Francisco Camps. Tot i que la inversió inicial de l’adjudicació havia de ser de gairebé 11 milions d’euros, entre que s’han hagut de descomptar 2,3 milions per pagar expropiacions i la baixa de l’empresa adjudicatària, una UTE formada per OHL i Els Serrans, la inversió final s’ha quedat en gairebé 6,5 milions d’euros.

Les obres de millora i adequació del Passeig de Llevant, finançades al 50% per l’Ajuntament i la Diputació Provincial d’Alacant i amb un cost total de 774.436,78 euros, segueixen en marxa des de mitjans de setembre i estaran concloses abans de finalitzar l’any . A més, estan a punt de començar aquesta mateixa setmana les obres de l’Avinguda Jaume I i el Carrer Calp, sufragades per l’Ajuntament.

Tot i que entre les dues van sortir a concurs per 933.835,88 euros, les baixes ofertades per les dues empreses adjudicatàries deixar finalment l’import en 652.463,95 euros, així que els 280.000 euros sobrants tornaran a ser reutilitzats en un pla d’asfaltat i instal·lació de reductors de velocitat que encara no ha anunciat el govern local. A tot això cal afegir tres projectes que li han estat aprovats a Gas Natural perquè comenci a obrir rases de canalització en diferents zones de la ciutat.

La finalització de les festes patronals també deixarà pas a una inversió d’altres 360.000 euros, subvencionats íntegrament per la Diputació, per substituir la maquinària de l’estació de bombament que hi ha a l’Avinguda de la Mediterrània amb Ametlla del Mar, de vital importància per a elevar les aigües residuals fins a l’estació depuradora. Un altre projecte de 239.983, el 80% del mateix, és a dir 187.491 euros, també subvencionats per la Diputació serviran per millorar les instal·lacions municipals i augmentar l’estalvi i l’eficiència energètica en l’enllumenat públic municipal.

L’activitat després de l’estiu ha estat ingent. S’ha tornat a pavimentar la Plaça de Sant Jaume, el Carrer Itàlia o el recinte firal. S’ha habilitat un accés al Salt de l’Aigua que s’estendrà fins al Palau d’Esports. S’han hagut de realitzar obres d’emergència a l’escala d’accés al castell des de la cala del Mal Pas, s’han executat obres de seguretat viària al Racó de Lois, al carrer Zamora, l’asfaltat de diversos carrers a La Cala, la reparació de la canalització al barranc de l’Aigüera que es va trencar després d’un episodi de pluges, la construcció d’un parc a La Cala, la propera inversió de 30.000 euros per part d’Escena Urbana per ampliar voreres en interseccions de carrers, una actuació al parc infantil de trànsit i fins a un Pla d’Ocupació Municipal que s’ocuparà durant sis mesos de la renovació del Col·legi Leonor Canalejas són algunes de les actuacions de diferents regidories

“La veritat és que quan vam arribar al govern, d’algunes obres pressupostades no estava ni tan sols el projecte i els tècnics municipals s’han hagut de donar molta pressa per poder treure-ho tot endavant”, assegura José Ramón González de Zárate, regidor d’Escena Urbana, Obres, Neteja Viària, Via Pública, Aigües o Medi Ambient, és a dir, de gairebé tot el que es mou al carrer. Segons diu, “l’objectiu és esprémer el màxim possible el pressupost, que per això està, per executar-ho”. Pressupost que, per cert, va ser aprovat amb una gran part de les inversions executades per l’anterior govern local que formava el bipartit PSPV-Liberals.

Aixecada en obres
Aixecada en obres

 

http://lamarinaplaza.com/2015/11/12/levantada-en-obras/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *