Ajuntament i comerciants acorden aturar les obres de Jaume I fins a l’octubre per ‘salvar’ l’estiu

L’Ajuntament de Benidorm i els comerciants de Jaume I han acordat que les obres d’arranjament de l’avinguda s’aturin a mitjans d’aquest mes i es reprenguin a l’octubre. Es vol així salvar l’estiu i no espantar en temporada alta a turistes i compradors amb unes obres que en les escasses dues setmanes que porten en marxa han portat a alguns comerços o cafeteries a tancar les portes davant la impossibilitat de donar servei i treballar en condicions .

Fonts municipals han assenyalat que la decisió es va prendre divendres, a petició dels afectats, en una reunió entre l’associació AICO, els comerciants de l’avinguda i el regidor d’Escena Urbana i Comerç, Conrado Hernández.

De fet els comerciants de la zona estaven doblement molestos la passada setmana. D’una banda, i segons van confirmar a aquest diari diversos afectats, per “la falta d’informació”. Perquè ningú els va dir ni quan anaven a començar les obres, ni com s’anaven a desenvolupar, ni com va a quedar l’avinguda. Per a la seva sorpresa “el dia després de les eleccions” Jaume I va despertar amb les tanques d’obra i 24 hores més tard les màquines van començar a treballar.

L’altre motiu d’enuig era la possibilitat que, després d’anys d ‘”abandonament”, l’avinguda estigués cap per avall just a l’estiu, que és quan més negoci fan. “Ja que estaven, després de tants anys, podien haver esperat que passés l’estiu abans de començar les obres”, va indicar la propietària d’un negoci de l’avinguda, després d’assegurar que “hi ha hagut una baixada gran en les vendes” des que en 2010 es va destrossar l’avinguda per preparar el terreny per a un pàrquing subterrani que mai s’ha construït.

“Molta gent ja no s’acosta per aquí i no és estrany”, defensa una altra comerciant que afirma que l’estat del paviment, amb trossos cimentats i sense llambordes, ha provocat en aquests anys diverses caigudes de vianants.

Amb la decisió ja presa d’aturar les obres a mitjans d’aquest mes, des del govern en funcions han confirmat que els propers deu dies l’empresa constructora es dedicarà a acabar el tram d’avinguda que s’ha aixecat, una mica més de 100 metres lineals a la vorera que arrenca a la cruïlla amb Marquès de Comillas, i on ja ha començat a col·locar el nou paviment, llambordes blancs i negres.

La resta de la primera fase, que discorre fins Llimones i que afecta al mateix tram de la vorera oposada, haurà d’esperar a octubre. També s’ajornarà fins llavors la segona fase, la que li toca pagar a l’Ajuntament i que afecta el tram entre Marquès de Comillas i Armada Espanyola.

El regidor de Comerç i Escena Urbana ha mostrat la seva “solidaritat” amb els afectats i ha lamentat “el retard de les obres”, que ha atribuït a la Diputació d’Alacant, amb menció inclosa al diputat d’Obres, l’encara regidor popular Manuel Pérez Fenoll. Des del PP local, però, sempre s’ha assegurat que la tardança és responsabilitat de l’Ajuntament que fins en dues ocasions ha canviat d’opinió respecte al paviment que calia col·locar.

Ajuntament i comerciants acorden aturar les obres de Jaume I fins a l'octubre per 'salvar' l'estiu
Ajuntament i comerciants acorden aturar les obres de Jaume I fins a l’octubre per ‘salvar’ l’estiu

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/06/08/ayuntamiento-y-comerciantes-acuerdan-parar-las-obras-de-jaime-i-hasta-octubre-para-salvar-el-verano/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *