Alcaldes de la Marina pugnaran perquè la línia del TRAM entre Benidorm i Dénia sigui gratis per als passatgers de l’AVE

Del gerro d’aigua freda a l’esperança. Així va transcórrer la visita que la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, va realitzar a Calp per parlar del futur d’una comunicació tan important per a les comarques de la Marina com és el TRAM. Primer, i davant la sorpresa de propis i estranys, Bonig va dir que «no veia rendible» que els passatgers de l’AVE que desembarquen a Alacant procedents de Madrid puguin disposar de bitllet gratis per viatjar també per la línia 9 entre Benidorm i Dénia, el que no deixa de ser un greuge comparatiu, ja que els de la línia 1 (Alacant-Benidorm) sí que poden fer-ho, amb els avantatges turístiques que això suposa. Bonig va argumentar que la distància que han de cobrir a partir de Benidorm és massa gran perquè els surti a compte.

No obstant això, això no és el que opinen molts ajuntaments, que consideren que els usuaris de l’AVE que arriben des de Madrid i des d’altres províncies espanyoles sí que els convindria utilitzar de forma gratuïta la línia 9 del TRAM almenys fins a Altea i els municipis del sud de la Marina Alta, que d’aquesta manera podrien veure millorada la seva compte de resultats turístics.

D’aquí que poc temps després que conclogués el parlament de Bonig, i amb certa agilitat política, l’alcalde de Calp, César Sánchez, va cridar als periodistes per intentar desfer l’embolic: i els va assegurar que acabava de parlar amb el director de FGV , Pablo Cotino, qui s’havia compromès a obrir una negociació perquè efectivament la línia 9 sigui gratis. En aquesta gestió, que beneficiaria a un total de 18 parades des d’Altea i Calp fins Gata i Dénia, el edil calpí va comptar amb la complicitat dels alcaldes d’Altea, Miguel Ortiz, i de Teulada, Antoni Joan Bertomeu, també presents a la visita de Bonig.

Només ells (i l’alcalde de Alcanalí) van acudir per cert a l’acte presidit per la consellera. Cap altre pes pesat polític de les dues comarques de la Marina es va desplaçar a Calp, el que no deixa de ser xocant. I més quan la consellera va venir per presumir de la forta inversió que el seu departament ha realitzat al TRAM. No se sap si aquest va ser el motiu pel qual Bonig es va mostrar una mica enfadada amb els ajuntaments de la zona i va subratllar que «davant del rumor que es van creure alguns alcaldes que la línia 9 anava a tancar, no només no ha tancat sinó que s’ha modernitzat ». Una manera d’explicar la realitat. L’altra és que en el seu dia va ser precisament el director de FGV què va advertir que aquest tren «o es modernitzava o es tancava». Ha estat la primera opció.

Sobre això, Bonig s’ha congratulat que en tan sols un any s’han adjudicat i licitat més de 30 milions d’euros per al pla de modernització del popular trenet, el pressupost total ascendeix a 50, set més dels que s’havien previst en un principi. «Esperem que no s’assabenti el conseller Moragues (titular d’Hisenda)», va fer broma Bonig.

Algunes d’aquestes obres no només s’han adjudicat sinó que ja s’han completat, cas de la millora entre Benidorm i el baixador de Benidorm-disc. Entre 2015 i 2017 s’escometrà la renovació de la via entre Altea, Calp i Teulada. No obstant això, el tram entre aquesta última població i Dénia haurà d’esperar fins al 2020, any en què conclou el citat pla de modernització.

Alcaldes de la Marina pugnaran perquè la línia del TRAM entre Benidorm i Dénia sigui gratis per als passatgers de l'AVE
Alcaldes de la Marina pugnaran perquè la línia del TRAM entre Benidorm i Dénia sigui gratis per als passatgers de l’AVE

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/01/21/alcaldes-de-la-marina-pugnaran-porque-la-linea-del-tram-entre-benidorm-y-denia-sea-gratis-para-los-pasajeros-del-ave/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *