Alsa suspèn la línia de bus que uneix Benidorm i La Vila amb l’hospital fins que es millori la seguretat a la parada

Els pacients o familiars de malalts ingressats a l’Hospital Comarcal de la Marina Baixa que aquests dies han intentat arribar al centre sanitari amb autobús des de Benidorm o la Vila Joiosa no han pogut fer-ho. L’empresa que s’encarrega del servei, Alsa, ha decidit suspendre temporalment la línia fins que es millorin les condicions de la parada instal·lada dins de l’hospital.

Perquè segons fonts consultades per aquest diari, l’empresa al·lega que per poder sortir de l’hospital després de carregar o descarregar passatgers ha de maniobrar marxa enrere amb els perills que això comporta. D’aquí que hi hagi exigit que es facin millores per evitar possibles accidents o atropellaments, com ara la instal·lació de pilons que impedeixin a altres vehicles aparcar en els voltants de la parada.

I pel que sembla mentre no arribin aquestes millores l’empresa no té intenció de reprendre el servei que va paralitzar aquest dilluns. Davant d’aquesta situació, tant Benidorm com La Vila Joiosa han mogut fitxa per intentar buscar solucions.

L’Ajuntament viler ja ha aconseguit una alternativa, perquè l’empresa encarregada de l’autobús urbà, Llorente Bus, s’encarregarà ja aquest dimecres de portar als usuaris del municipi fins a l’hospital, segons ha explicat la regidora de Transport, Ángeles Gualde. Així, mentre la línia d’Alsa segueixi suspesa, Llorente Bus ampliarà la seva per arribar fins al centre sanitari.

Gualde ha assenyalat que aquesta ampliació de línia no suposarà cap cost extraordinari per a l’Ajuntament i que “en principi es prestarà el mateix servei” que hi havia fins ara.

Benidorm, però, no ha pogut aplicar la mateixa solució que La Vila Joiosa. Bàsicament perquè l’hospital “està fora” del seu terme municipal i per tant el trajecte es considera “interurbà” i no pot prestar la concessionària de l’autobús urbà, que casualment també és Llorente Bus. Sense aquesta possibilitat, l’Ajuntament té previst enviar aquest dimecres quatre cartes a diferents administracions i entitats perquè la línia es restableixi ràpidament, segons ha indicat l’edil de Transport, José Ramón González de Zárate.

Una carta es remetrà a la Direcció General de Transports de la Generalitat que és la responsable de les línies de transport col·lectiu per demanar-li que intervingui en el conflicte. Una altra, anirà a Alsa, per recordar-li que té l’obligació de prestar el servei. La tercera carta es va a enviar a l’hospital perquè realitzi les millores pertinents a la parada; i l’última, a l’Ajuntament de la Vila Joiosa perquè en la mesura del possible habiliti fora de l’hospital una zona reservada a la que pugui parar l’autobús mentre s’adequa la parada habitual.

Mentrestant, la direcció de l’Hospital “està posant-se en contacte amb els responsables de l’empresa d’autobusos per intentar posar una solució i que repercuteixi el menys possible en els usuaris” que han de desplaçar-se fins al centre sanitari. Els de Benidorm, per ara, tenen diverses alternatives: recórrer al TRAM, a un taxi o als seus vehicles particulars.

Si opten per aquesta última opció han de recordar que aparcar a l’hospital no és tasca fàcil i és possible que els toqui deixar el seu cotxe a més de 100 metres del centre sanitari i recórrer aquest tros a peu, aquests dies amb temperatures que poden superar els 35 graus.

Alsa suspèn la línia de bus que uneix Benidorm i La Vila amb l'hospital fins que es millori la seguretat a la parada
Alsa suspèn la línia de bus que uneix Benidorm i La Vila amb l’hospital fins que es millori la seguretat a la parada

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/07/08/alsa-suspende-la-linea-de-bus-que-une-benidorm-y-la-vila-con-el-hospital-hasta-que-se-mejore-la-seguridad-en-la-parada/

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *