Apol·lo XI ja és semipeatonal

Després de diversos mesos les obres de remodelació del carrer Apol·lo XI ja han conclòs per alleujament, sobretot, dels comerciants de la zona, que van arribar a plantejar a l’Ajuntament una exempció de taxes i impostos pel perjudici que aquests treballs han pogut generar- als seus negocis. Unes obres costejades per la concessionària de l’aigua, Hidraqua, i que no només han canviat la imatge del carrer, sinó també el seu ús. Perquè Apol·lo XI, en el seu tram entre els carrers Ametllers i Tomàs Ortuño, és ja semipeatonal. De fet, des d’aquest mateix dijous la circulació està restringida només a vehicles autoritzats.

Concretament, i segons han indicat des de l’Ajuntament, a més dels vehicles policials, de Bombers, Protecció Civil i ambulàncies, només podran circular els residents i comerciants dels carrers i les veïnes: Sant Josep Artesà, Sant Joan Baptista, Tomás Ortuño -en el tram entre Apol·lo XI i Carrasco-, Escoles, Sant Antoni, Passatge Sant Ignasi de Loiola i Garita -entre Sant Josep Artesà i Almendros-.

Segons han indicat des Mobilitat, en aquest carrer s’ha volgut donar prioritat als vianants, que és, a més, d’un els objectius que persegueix l’Ajuntament a l’encarregar un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que costejarà la concessionària de la zona blava i la grua, la UTE Sice-Auplasa. Aquest i el de potenciar l’ús de la bicicleta i del transport públic i conèixer quins són els principals problemes de mobilitat i estacionament a la ciutat.

Per detectar aquests problemes l’empresa encarregada de realitzar el PMUS -i també un Pla d’Estacionament Sostenible (PES) – va a realitzar més de 15.000 enquestes a conductors i vianants de Benidorm, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate .

Els tècnics d’aquesta consultora han confirmat que aquestes enquestes començaran a fer-se en els pròxims dies, i que en l’estudi també col·laborarà la Universitat d’Alacant. González de Zárate ha avançat que en aquest estudi també es vol incloure els suggeriments i opinions de transportistes, taxistes, associacions empresarials, comerciants, sector turístic i associacions veïnals.

L’edil ha aclarit que la consultora treballarà sobre el PMUS que es va fer en 2009 amb una subvenció de l’Agència Valenciana de l’Energia (AVEN) i que mai va arribar a aplicar-se.

Apol·lo XI ja és semipeatonal
Apol·lo XI ja és semipeatonal

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/07/16/apolo-xi-ya-es-semipeatonal/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *