Arriba maig, baixa l’atur

Com cada mes de maig, el turisme estira el sector serveis i en la Marina Baixa es produeix un important descens de l’atur. En concret, el passat mes de maig va ser de 795 persones, el que ha deixat el nombre d’inscrits a les oficines comarcals del Servef a 14.965. Aquesta caiguda representa un 5,05% respecte a abril.

El 92,8% d’aquest descens mensual s’ha acumulat a Benidorm (-463), La Vila Joiosa (-200) i Altea (-75), una evidència de les seves mateixes causes: les contractacions temporals per a la campanya estival. De fet, la temporalitat de la contractació es va situar en el 92,88%, segons el sindicat CCOO.

Hi ha dos municipis, però, que no s’han sumat a aquesta tendència, Callosa d’en Sarrià i Polop. En el primer, la finalització de la campanya de recollida de la nespra ha provocat un increment de la desocupació de 53 persones, en passar de les 429 d’abril a les 482 de maig. No obstant això, ja havia caigut un 27,54% el mes d’abril, en passar dels 592 aturats de març als 429 demandants d’ocupació amb què va començar el mes passat. En el cas de Polop, el nombre d’aturats s’ha estancat en 334 persones els dos últims mesos.

En el còmput de la legislatura, des de maig de 2011, el descens a La Marina Baixa ha estat de 831 persones, el 5,3%. El 80% de la caiguda de la desocupació a la comarca aquests últims quatre anys s’ha produït a Benidorm, Altea i La Vila; així que la suma dels altres 15 municipis de la resta de la comarca ha deixat les coses amb lleus descensos, pràcticament igual que quan es van constituir els actuals governs en funcions, fins i tot amb un petit augment de cinc aturats a Polop.

CCOO adverteix que des que va començar la crisi el 2007 s’han destruït 8.929 llocs de treball nets. Al que, a més, “cal unir la destrucció de la qualitat de l’ocupació que s’ha produït per unes reformes laborals que han facilitat la finalització de contractes amb drets, bàsicament contractes a jornada completa i indefinits amb convenis col·lectius justos, i la creació d’una ocupació de pobresa que consisteix bàsicament en contractes a jornada parcial, temporals i sense drets. Aquest és un dels orígens de l’augment de la pobresa i la desigualtat social que s’ha produït en els últims anys “.

Arriba maig, baixa l'atur
Arriba maig, baixa l’atur

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/06/04/llega-mayo-baja-el-paro/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *