Baixa l’atur al març tot i que el 90% dels nous contractes són temporals.

El mes de març va registrar un fort descens de l’atur registrat, ni més ni menys que de l’6,7% a La Marina Baixa. Abril va començar amb 1.209 persones menys a les llistes de desocupats, més de la meitat d’elles (660) a Benidorm i el total d’aturats es va quedar en acabar el mes en 16.813 persones. Aquesta xifra és rellevant ja que el 2014 la xifra era de 18.189 i el 2013 de 18.461. D’una situació d’estacionalitat durant els últims anys, sembla haver-se revertit aquesta tendència i la xifra d’aturats s’ha situat al nivell de 2010. A més, aquesta caiguda de la desocupació a la comarca és percentualment molt superior a la que s’ha registrat en el conjunt de la Comunitat Valenciana (-1,5%) o la mitjana espanyola (-1,33%).

“El monocultiu no és un model de desenvolupament sostenible, suposa una debilitat productiva que pot convertir en catàstrofe econòmica una caiguda d’aquest sector. No és una sortida a la crisi insistir en un model econòmic tan poc variat ni és sortida a la crisi una feina bàsicament precari. Per tant, celebrar aquestes dades és una irresponsabilitat de polítics incapaços de reconèixer el fracàs de les seves polítiques d’ocupació. Substituir atur per precarietat no és símptoma de millora econòmica sinó d’augment de la pobresa “. És el resum del comunicat que ha enviat el sindicat CCOO després de conèixer les xifres.

Els representants dels treballadors recorden que la comarca arrossega una destrucció de 10.318 llocs de treball des de 2007 i que l’ocupació que s’ha anat destruint era una ocupació de qualitat, mentre que “el que s’ha anat creant ha estat una feina precària basat en la temporalitat i la parcialitat “. En aquest sentit, cal afegir que només el 9’1% dels contractes que es van signar al març van ser indefinits.

Hosteleria-copia

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/04/07/1-209-parados-menos-en-marzo-mas-de-la-mitad-en-benidorm/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *