Benidorm aconsegueix la declaració d’Any Jubilar per al 275 aniversari de la troballa de la Mare de Déu del Sofratge

Benidorm tindrà el seu Any Jubilar amb motiu del 275 aniversari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Sofratge, patrona de la ciutat. El rector de l’Església Sant Jaume i Santa Ana, Luis López, va aprofitar el pregó d’aquest any per anunciar aquesta distinció concedida pel Papa Francesc després de la petició del propi capellà benidormer.

Però mentre aquesta efemèride tan especial arriba, les Festes Majors Patronals, que compleixen 274 anys, van continuar amb els seus actes oficials després de la representació de la Troballa a la tarda a la platja de Ponent. L’Ofrena a la Mare de Déu del Sofratge va arrancar passades les 18.00 hores des del parc d’Elx per recórrer els carrers del centre fins a l’Església de Sant Jaume. Allà, una a una, les penyes participants van ser deixant les seves flors a les portes del temple per omplir la paret de color. Abans d’elles, ja ho havien fet la Comissió de Festes i les reines i les seues corts, a més d’entitats festeres.

En acabar, la façana de l’església s’havia omplert d’un mantell de flors. Va ser llavors el torn de la Regina Infantil, Megan Butterton, qui va recitar fes un mar de llàgrimes i visiblement emocionada el vers a la Patrona, escrit per Vicenta Pérez Baiona, amb l’ajuda de la Reina Major, María Pérez.

Benidorm aconsegueix la declaració d'Any Jubilar per al 275 aniversari de la troballa de la Mare de Déu del Sofratge
Benidorm aconsegueix la declaració d’Any Jubilar per al 275 aniversari de la troballa de la Mare de Déu del Sofratge

Ella va ser la següent a dirigir unes paraules als assistents congregats a la plaça en què ha recordat com va ocupar el càrrec de Reina Infantil fa nou anys. Va tenir temps per emocionar recordant a la que llavors ocupava el càrrec que ara ella estava representant qui, des d’una finestra seguia les paraules de Maria també emocionada. El seu últim record va ser per a la seva família i per la seva besàvia qui des de molt petita l’havia portat a la Ofrena.

Després de les reines, va prendre la paraula el rector de l’església, pregoner d’aquestes festes i que ha explicat que amb aquest càrrec celebrava a més 50 anys des que va ser ordenat sacerdot. El seu discurs, a diferència de l’any passat, va destacar per la religiositat de les seves paraules en referència a les Festes Majors Patronals. Va fer un relat de la història de la matinada del 16 març 1740 que es representa al Troballa fent al·lusió a la figura de la Mare de Déu en tot moment.

La Reina Infantil i la Reina Major a l'ofrena.
La Reina Infantil i la Reina Major a l’ofrena.

L’alcalde Agustín Navarro va ser l’encarregat de tancar l’acte recordant a tots aquells que han fet possible les festes des de 1740, i especialment a Quico Fenoll, Pepita Saragossa, Pepe Calvo, Pepe Navarro, Jaume Rostoll i el sacerdot mort Juan Rodríguez, que “són alguns dels que ens han deixat aquest any”.

A l’Ofrena i Pregó assistir a més una àmplia representació política, tant local, com autonòmica o nacional. Costat de l’alcalde hi havia el secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig. Gairebé en acabar l’ofrena es va unir a ells l’expresident de la Generalitat i exalcalde de Benidorm, Eduardo Zaplana, qui es va asseure primer entre els dos socialistes. En la mateixa fila hi havia també la regidora de Festes, Cristina Escoda, i la primera tinent d’alcalde, Gema Amor.

Després d’ells, dos senadors benidormers, la socialista Encarna Llinares i el popular Agustín Almodóbar; el diputat nacional del PSO, Herick Campos; i la diputada autonòmica del PP Ángela Barceló; més de la resta de regidors de la Corporació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *