Benidorm acumula 4.000 tones de runa en les seves partides rurals

Algunes zones de les partides rurals de Benidorm s’han convertit en autèntiques enderrocs, especialment el contorn del parc natural de Serra Gelada. Tant és així que un primer càlcul eleva la quantitat d’aquests residus de tota mena a 4.000 tones, fet que suposa un problema mediambiental de primer ordre generat bàsicament per l’incivisme de persones i empreses, però també pels molts anys de desídia en la vigilància i control i la inactivitat municipal en la neteja del terme municipal.

El regidor de Medi Ambient, José Ramón González de Zárate, ha informat aquest divendres que la setmana passada van ser retirades de la partida rural de la Lloma 25 tones de runa i estris, però no s’ha pogut netejar més que una quarta part de la zona . I si no s’ha pogut fer més, ha estat, segons l’edil, perquè els 3.000 euros que s’han gastat en “contractar una empresa externa, ja que l’Ajuntament no disposa de banyeres grans i s’han hagut de traslladar la runa a abocador de Gata, havent d’abonar els costos d’abocament “procedeixen d’altres partides pressupostàries, ja que per a aquests treballs ni tan sols hi ha una específica en el pressupost.

De Zárate ha estimat que la neteja de tots els camins i partides rurals del terme municipal podria suposar una inversió propera al mig milió d’euros i que “l’Ajuntament no té pressupost per escometre aquesta neteja en aquest any”. Aquesta situació, que s’ha convertit en una greu amenaça, ja que els residus “porten anys acumulant-se i oferint una mala imatge de la ciutat, així com posant en perill aquestes zones rurals, ja que molts abocaments són de fustes i vidres que poden comportar més riscos d’incendi i destruir com a conseqüència el Parc Natural de Serra Gelada i altres partides del municipi “.

Sense diners ia l’espera de poder tenir un nou pressupost amb una dotació econòmica específica per a escometre aquests treballs a l’entorn de la ciutat, l’edil no li ha quedat una altra que demanar a la ciutadania, d’una banda, “paciència”, mentre per un altre ha fet una crida perquè es conscienciï sobre aquesta situació i faci ús del servei de recollida d’estris que l’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans de forma gratuïta, així com de l’ecoparc municipal, també gratuït, per al que ha anunciat una campanya de conscienciació ciutadana la propera tardor.

L’Ordenança Municipal de Medi Ambient tipifica com a infraccions greus aquests abocaments i recull sancions van des dels 450 fins als 901 euros, encara que la falta de vigilància impedeix detectar els infractors. De Zárate també ha anunciat que es va a reforçar la policia rural per sancionar els que se saltin la norma.

Finalment, ha avançat que abans d’octubre es durà a terme la neteja de barrancs del terme municipal com a mesura preventiva a l’efecte d’una possible gota freda.

Benidorm acumula 4.000 tones de runa en les seves partides rurals
Benidorm acumula 4.000 tones de runa en les seves partides rurals

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/07/31/benidorm-acumula-4-000-toneladas-de-escombros-en-sus-partidas-rurales/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *