Benidorm afronta la Setmana Santa sense el reforç policial que es volia per a les platges

Benidorm es prepara ja per rebre milers de turistes durant la Setmana Santa. Amb tota la planta hotelera ja oberta o pocs dies d’estar operativa al complet, l’Ajuntament s’afanya per assegurar que les platges estiguin perfectes per a aquests dies i que l’operatiu de seguretat sigui el més eficaç possible. Tot i que no serà l’operatiu que el govern local volia. Bàsicament perquè no tindrà el reforç policial que es buscava per a les platges, el mateix que va funcionar durant l’estiu passat, format per 10 agents extra de la Policia Local.

Fa unes setmanes el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Marcet, ja va avançar que el procés s’anava a retardar arran de tota la polèmica sorgida al voltant de les bases que el govern local ha dissenyat per contractar aquests agents de reforç i que s’ha vist obligat a canviar. Unes bases que, malgrat tot, no agraden als sindicats i que tampoc convencen l’oposició. De fet, des de la Junta de Personal es va dir que hi havia punts que anaven contra la normativa i des del Sindicat Professional de Policia Local i Bombers (SPPLB) es va deixar en l’aire la possibilitat de recórrer-les.

Marcet ha indicat que s’està a l’espera que la Conselleria de Governació i la Subdelegació del Govern donin el vistiplau a aquestes bases, que es van enviar a València fa “uns 20 dies”. Amb les Falles pel mig l’Ajuntament encara no ha tingut resposta i, segons fonts municipals, davant “les pressions” dels sindicats no va posar en marxa el procés d’oposicions fins que no estiguin totes les autoritzacions clares. Només s’espera que aquestes autoritzacions no s’endarrereixin molt més, perquè les proves selectives s’iniciïn com més aviat i que aquests agents interins puguin començar a treballar al juny.

Però abans hi ha la Setmana Santa i sense aquests agents extra, el dispositiu i els efectius seran els mateixos que l’any passat. I entre les actuacions prioritàries de la Policia Local hi haurà el evitar el botellón a les platges. Així s’ha abordat en una reunió a tres bandes entre l’Ajuntament, la Policia Local i la concessionària dels serveis de platges, RA Benidorm, en la qual també s’ha incidit en la neteja dels arenals.

Benidorm afronta la Setmana Santa sense el reforç policial que es volia per a les platges
Benidorm afronta la Setmana Santa sense el reforç policial que es volia per a les platges

 

Fuente:  http://lamarinaplaza.com/2015/03/24/benidorm-afronta-la-semana-santa-sin-el-refuerzo-policial-que-se-queria-para-las-playas/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *