Benidorm aprova la cessió del terreny per a la nova comissaria sense tenir redactat el projecte que va prometre a Interior

Per unanimitat i amb tots els grups convençuts de la necessitat que Benidorm tingui una nova comissaria. Aquest ha estat el resultat del ple extraordinari en què, per fi, l’ajuntament ha aprovat la cessió d’una parcel·la a la zona del Salt de l’Aigua al Ministeri d’Interior perquè el futur edifici sigui una realitat. Però el consistori no ha fet tots els deures i el projecte que va prometre no està redactat i ni tan sols se sap si podrà fer-se.

Durant el ple, la regidora d’Urbanisme, Lourdes Caselles, va recordar que aquest pas de cedir la parcel·la de 4.913 metres quadrats només és “una primera pedra formal i seriosa” després de mesos d’anades i vingudes sobre quin era el millor lloc per construir el nou edifici que substituís l’actual construït en els anys 70 i que alberga actualment a uns 375 policies dels 175 per als que va ser construït.

Caselles va explicar que quan l’exalcalde socialista Agustín Navarro es va reunir al desembre de 2014 amb els tècnics del Ministeri per acabar decidint quina era la millor de les tres parcel·les propostes, “es va comprometre a redactar el projecte” i “no hem fet els deures”.

A més va explicar que els tècnics municipals ja van alertar en aquell moment que l’ajuntament “no té capacitat” per fer-ho, ni tècnica ni mitjans. Per tant, per molt que s’hagi aprovat la cessió de la parcel·la i es vagi a instar el Govern central a que inclogui una partida en els pressupostos generals de l’Estat (PGE) perquè es dugui a terme en 2016, “poc es pot contemplar en els comptes nacionals si no hi ha un projecte “.

Per solucionar aquesta part, la de confeccionar un document on es reflecteixi com ha de ser l’edifici, els tècnics de l’ajuntament s’han posat en contacte amb el Ministeri perquè els informi de les pautes bàsiques per dur a terme aquest projecte es tracta d’una infraestructura que ha de comptar amb una mesures de seguretat concretes entre altres qüestions.

Caselles té clara una cosa: “el projecte d’execució no es pot redactar perquè no hi ha mitjans” i el bàsic “dependrà de les premisses que demani Interior”. Així, l’alcalde Toni Pérez va explicar que l’ajuntament va adquirir el compromís “una altra cosa és que puguem fer-ho o no”.

Però la sessió d’aquest divendres només és el primer pas. Després d’aprovar-aquesta cessió a la Gerència d’Infraestructures i Equipament de la Seguretat de l’Estat (GIESE), dependent del Ministeri i que és qui realment ha de posar-se mans a l’obra per construir la nova comissaria, perquè sigui definitiva i es pugui seguir treballant , l’organisme nacional haurà d’acceptar aquesta cessió “formalment”, segons ha recordat la regidora d’Urbanisme, Lourdes Caselles.

A partir d’aquest moment, Interior tindrà cinc anys per dur a terme el projecte per construir la comissaria i cedir-lo per un termini de 30 anys al municipi. L’edil va recordar que si el Ministeri “no l’accepta”, la sessió plenària i tota la feina “no tindrà sentit”.

Comisaría4

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/14/benidorm-aprueba-la-cesion-del-terreno-para-la-nueva-comisaria-sin-tener-el-proyecto-que-prometio-a-interior/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *