Benidorm Baldea ja amb aigua depurada

Des d’aquest dilluns passat els carrers han deixat de baldearse amb aigua potable. El nou alcalde, Toni Pérez, ha ordenat que a partir d’ara es faci amb aigua depurada, una mesura en la qual es portava treballant gairebé un any però que fins al moment no s’havia posat en pràctica.

Segons ha confirmat el mateix alcalde, la concessionària de la neteja viària i les escombraries, Foment de Construccions i Contractes (FCC), ja ha rebut l’ordre d’omplir les cisternes a la boca de reg ubicada a la zona del Trinquet, que és l’única que de moment ofereix aigua depurada. I el mateix la resta de concessionàries, com la de manteniment de parcs i jardins, que també regarà les zones verdes amb aigua depurada.

Pérez ha assenyalat que netejar els carrers amb aigua depurada permetrà estalviar una quantitat molt important d’aigua potable en un moment en què la comarca no va precisament sobrada de recursos hídrics.

Fonts del govern han assenyalat que s’espera que en els pròxims 15 dies es puguin instal·lar les altres tres boques de reg d’aigua depurada pendents en els voltants de la rotonda d’accés al complex escolar del Salt de l’Aigua, al costat de la planta potabilitzadora ia l’avinguda Joan Pau II. La instal·lació de totes les boques d’aigua té un cost de 140.000 euros, que surten del Pla d’Inversions de la concessionària de l’aigua, Hidraqua.

L’ordre donada per Pérez arriba dies després que hagi començat a arribar a la comarca des de Conca l’aigua del transvasament de 5 hectòmetres cúbics sol·licitat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per garantir l’abastament davant la situació de sequera que viu la Marina Baixa.

Aquesta aigua està arribant de forma gradual, a raó de 350 litres per segon, només que en lloc d’anar al pantà de l’Amadorio a través de la conducció de Rabassa-El Fenollar està anant directament al dipòsit de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable ( ETAP) de Benidorm per al proveïment de la ciutat. Mentrestant, la resta de la comarca es nodreix de l’aigua dels pantans i dels recursos hídrics pròpies de la Marina Baixa, com els aqüífers i pous.Benidorm Baldea ja amb aigua depurada.

Benidorm Baldea ja amb aigua depurada
Benidorm Baldea ja amb aigua depurada

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/06/16/benidorm-baldea-ya-con-agua-depurada/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *