Benidorm Cancel·la de forma anticipada 3 Milions de Deute bancària

Aquesta operació d’amortització anticipada que permetrà alliberar mateix import en el pressupost de 2015 per a inversions ascendeix a 3.098.000 euros que s’arrossegaven encara del Pla de Sanejament aprovat en 2009, quan encara era alcalde de la ciutat Manuel Pérez Fenoll.

La Regidora d’Hisenda, Natalia Guijarro, ha explicat que aquesta cancel·lació ha estat possible gràcies als nou milions de superàvit amb què va tancar els comptes de 2013 ia un romanent positiu de tresoreria de 16 milions d’euros en total, cosa que “fa dècades que no s’havia donat en aquesta administració “. “Aquest Ajuntament no té deute amb proveïdors i paguem a 30 dies, complim tots els requisits que ens demana el Govern d’Espanya per permetre’ns realitzar aquestes operacions”, ha sentenciat l’edil.

Després d’aquesta operació, el deute viu (amb els bancs) és de poc més de 90 milions d’euros davant els 140 milions que tenia l’Ajuntament en 2009, segons el govern local, una estimació subjectiva que després de la moció de censura que va fer pujar Agustín Navarro i al PSPV al poder es va fer sumant el deute bancari, el deute comercial, la qual s’acumulava amb consorcis i l’acumulació de sentències desfavorables al municipi després de la gestió anterior. La veritat és que la ciutat ha de menys d’un pressupost sencer per primera vegada en pràcticament una dècada.

El ple municipal va aprovar al novembre el refinançament de 62 milions d’euros del Pla de Pagament a Proveïdors impulsat pel Govern, el que permetrà un estalvi de més de 8 milions d’euros en interessos en 10 anys, fins 2023, en rebaixar l’interès mitjà del 4,4% al 1,05%. D’aquesta manera, l’any 2015 l’Ajuntament no pagarà els tres milions ara amortitzats pel superàvit de l’any passat i altres gairebé dos milions més de l’estalvi per la refinançament. En total, cinc milions, que podrà destinar a inversions en millores de l’escena urbana ia incrementar les partides de Benestar Social i Educació. “En aquest sentit és en el qual s’estan ultimant els pressupostos de 2015”, segons Guijarro.

El govern local ha recordat en un comunicat que entre les mesures d’ajust dutes a terme en els últims anys hi ha la reducció de la plantilla municipal en més de 200 persones, el que ha provocat que la despesa en personal s’hagi reduït en cinc milions de euros, o la renegociació dels preus amb les concessionàries.

Benidorm Cancel·la de forma anticipada 3 Milions de Deute bancària
Benidorm Cancel·la de forma anticipada 3 Milions de Deute bancària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *