Benidorm i Costes, d’acord per salvar l’antic xalet de Martínez Alejos

L’Ajuntament de Benidorm i el Servei Provincial de Costes, dependent del Ministeri de Medi Ambient, estan d’acord en tractar d’evitar l’enderroc del xalet en el qual després de la Guerra Civil i durant una dècada va viure el primer president franquista de la Diputació d’Alacant , Martínez Alejos, en primera línia de la platja de Llevant. Un enderroc decretat pel Tribunal Suprem fa ja 11 anys i que ara les dues administracions coincideixen a intentar salvar, encara que en un primer moment la intenció de Costes era executar-lo.

És clar que la decisió l’ha de prendre el Suprem, tribunal al qual es va a remetre l’Ajuntament amb l’objectiu de convèncer del valor patrimonial, arquitectònic i estratègic que té la construcció.

La intenció de Benidorm des de fa més de dos anys ha estat sempre la d’aconseguir que Costes li donés permís per ocupar aquesta parcel·la, a la zona de domini públic marítim-terrestre, i donar-li un ús públic. I si és amb el xalet a peu, millor.

I sembla que l’organisme del Ministeri està per la labor d’atendre aquesta petició, segons han indicat aquest dimarts en un comunicat els responsables d’Escena Urbana i Urbanisme, Gema Amor i Vicente Juan Ivorra, després de reunir a Alacant amb la cap provincial de Costes, Rosa dels Rius. Segons Amor, d’ella han aconseguit “el compromís” que Costes cedirà l’espai “mantenint en peu aquest habitatge per tal que puguem donar-li un ús públic”. Això sí, sempre que el Suprem dictamini que no cal executar l’ordre de demolició.

En aquest cas, el xalet haurà de ser rehabilitat, perquè aquest estiu es van fer patents alguns problemes que arrossega quan va caure part de la teulada.

El regidor d’Urbanisme, que també ho és de Platges, ha recordat que l’Ajuntament té “moltes idees per aquest espai”. Totes estan relacionades amb les platges, ja que Costes exigeix que existeixi la vinculació per disposar d’aquesta parcel·la. Entre les idees que s’estudien hi instal·lar una biblioplatja -el que permetria alliberar espai sobre la sorra de Llevant-, un reforç per a la secció de Platges de la Policia Local, un punt d’informació turística o perquè les concessionàries puguin informar sobre les seves activitats nàutiques.

Ivorra ha apuntat que “Benidorm pot guanyar moltíssim amb aquest espai, que pot integrar-se amb altres confrontants”.

Benidorm i Costes, d'acord per salvar l'antic xalet de Martínez Alejos
Benidorm i Costes, d’acord per salvar l’antic xalet de Martínez Alejos

 

Fuente http://lamarinaplaza.com/2015/02/04/benidorm-y-costas-de-acuerdo-en-salvar-el-antiguo-chale-de-martinez-alejos/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *