Benidorm deixa fora del pressupost els primers 1,2 milions d’ingressos del Murtal

El pressupost de 2015, aprovat provisionalment, no preveu cap ingrés procedent del desenvolupament del pla urbanístic El Murtal. Una cosa que ha cridat poderosament l’atenció del grup municipal del PP, més que res perquè els comptes si recollien una despesa per costejar les càrregues d’urbanització que li corresponen a l’Ajuntament: una mica més de 59.000 euros.

Uns 59.000 euros que, finalment i després d’una moció del PP aprovada també pels socialistes, aniran a parar a la millora de la seguretat viària a la Subzona C del Racó de Loix.

Aquest dimecres la portaveu adjunta del PP, Lourdes Caselles, ha advertit públicament d’aquest “oblit” i ha demanat al govern que expliqui per què no s’han inclòs en el pressupost els 1,2 milions d’euros que l’Ajuntament haurà d’ingressar aquest any de El Murtal, un cop el projecte de reparcel·lació s’inscrigui en el Registre de la Propietat.

La resposta ha arribat poc després de boca de l’edil d’Hisenda, Natalia Guijarro, que ha indicat que s’ha cregut convenient no incloure aquest ingrés davant el dubte que els diners arribin abans que acabi l’any. I si arriba es recollirà com a “ingrés extraordinari”. Guijarro ha detallat que aquesta decisió s’ha pres després d’escoltar els tècnics d’Urbanisme, que consideren que és més que probable que no es mogui una pedra a El Murtal fins 2016.

I per això, per no desvirtuar els comptes i computar com a ingrés uns diners que potser no arriba aquest any, s’ha optat per no pressupostar aquests 1,2 milions d’euros, que suposen el primer pagament dels diversos que rebrà l’Ajuntament a compte del Murtal.

L’agent urbanitzador del Murtal i l’Ajuntament van signar al seu dia un calendari en què es va fixar com anava a cobrar Benidorm els 8,5 milions que li toquen d’aquest pla urbanístic. A la signatura del calendari ja va cobrar 1,2 milions; després faltarien 1,3 milions. Però com l’Ajuntament ha de fer front a 1,3 milions de càrregues d’urbanització per terra que té en el sector, el compte a favor queda en 6 milions d’euros.

D’aquests, 1,2 milions -els que no figuren en pressupostos- ha ingressar als dos mesos d’inscriure el projecte de reparcel·lació. A partir d’aquest moment, i durant els 22 mesos següents, Benidorm rebrà quantitats periòdiques fins a arribar als 6 milions d’euros.

Però per a tot això, el primer és aprovar en ple el projecte de reparcel·lació definitiu. Una cosa que està pendent des de fa un any, però que el govern espera resoldre en breu.

Benidorm deixa fora del pressupost els primers 1,2 milions d'ingressos del Murtal
Benidorm deixa fora del pressupost els primers 1,2 milions d’ingressos del Murtal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *