Benidorm descarta assumir la gestió del Doble Amor i estudia altres fórmules per garantir el seu futur

L’Ajuntament de Benidorm no sap encara quina solució adoptar per resoldre definitivament els problemes econòmics que arrossega el Doble Amor i que han posat en escac la seva continuïtat. El que sí que té clar és el que no farà, o més aviat el que no pot fer: municipalitzar el centre. Bàsicament perquè “ara per ara la llei no ho permet”, ha indicat l’alcalde, Agustín Navarro, després d’escoltar els tècnics municipals d’Hisenda.
El responsable d’aquest departament, l’interventor, ha estat un dels assistents a la Junta de Portaveus convocada aquest dijous per l’alcalde després del crit de socors llançat dimarts a la junta directiva de l’Doble Amor, que va advertir que el deute acumulat, el retard en el pagament de subvencions de la Generalitat i la taxa imposada pel Consell als dependents podien abocar al tancament del centre.

Segons han indicat des de la directiva, es necessitaven 150.000 euros per garantir la continuïtat del centre ocupacional al qual assisteixen 55 alumnes de diferents localitats de la comarca. Uns diners que assumirà l’Ajuntament de Benidorm en forma de “subvenció directa”, segons han acordat en aquesta Junta de Portaveus tots els grups de la corporació i el regidor no adscrit, Joan Àngel Ferrer.

És clar que aquests diners és una solució puntual i “urgent” però no definitiva pel Doble Amor. Per aquest motiu tots els grups de la corporació estiguin “buscant la fórmula per assegurar el seu funcionament en un futur proper i que garanteixi la situació dels seus usuaris i dels professionals que hi treballen “. Descartada la municipalització proposada pel PP, queden sobre la taula altres opcions; entre elles, la creació d’un consorci comarcal públic o públic-privat com plantegen els liberals o que sigui la Generalitat la que es faci càrrec del centre, com defensa Ferrer.

Navarro ha assenyalat que “valorarem totes les propostes” i “implicarem” en aquesta possible solució “a la resta de municipis que tenen usuaris en el centre” ia “la Generalitat”, que al cap ia la fi és la competent en matèria de Benestar Social i la mateixa que des d’aquest gener ha imposat la famosa taxa, que anirà a parar la caixa general del govern valencià que decidirà en què inverteix aquests diners.

Benidorm descarta assumir la gestió del Doble Amor i estudia altres fórmules per garantir el seu futur
Benidorm descarta assumir la gestió del Doble Amor i estudia altres fórmules per garantir el seu futur

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/20/benidorm-descarta-asumir-la-gestion-del-doble-amor-y-estudia-otras-formulas-para-garantizar-su-futuro/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *