Benidorm encara la Setmana Santa amb tota la seva planta hotelera operativa després de les reobertures de temporada

Les prop de 40.000 places hoteleres de Benidorm estaran a ple rendiment per Setmana Santa. Perquè tots els hotels que van tancar al novembre o després de Nadal per fi de temporada o per fer obres de reforma, i que sumaven en total 10.852 places, han obert ja les seves portes per rebre el primer gran període de vacances de l’any o ho faran en els pròxims dies, segons han confirmat fonts de la patronal hotelera Hosbec.

La majoria dels que van tancar ja han reobert per aprofitar també el pont de Sant Josep que lamentablement no es treballarà al ritme esperat ja que la meteorologia no està acompanyant. Tot i això, Hosbec informar fa uns dies que s’ocuparan el 85% de les places disponibles.

Els pocs establiments que encara romanen tancats obriran de cara al proper cap de setmana, tot just hores abans que s’iniciïn les vacances de Setmana Santa a bona part de la geografia espanyola, encara que no en la Comunitat Valenciana. Els més endarrerits, per la seva banda, ho faran la setmana següent, la del 30 de març al 5 d’abril.

La posada en funcionament gradual de les més de 10.500 places que han estat tancades en algun moment entre novembre i febrer es pot traduir en fins a 1.500 llocs de treball, encara que des Hosbec han matisat que no tenen perquè ser nous llocs de treball, ja que alguns hotels acumulen les vacances de la seva plantilla perquè les gaudeixin aprofitant el temps de tancament. En qualsevol cas, i com és habitual cada vegada que arrenca la Setmana Santa, en les pròximes estadístiques de l’atur es deixarà sentir l’obertura de tota la planta hotelera i hi haurà un descens del nombre de desocupats a la ciutat.

Fonts de Hosbec han confirmat que un cop s’iniciï la Setmana Santa ja no hi ha programats nous tancaments fins al mes de novembre. Serà llavors quan dos hotels històrics de Benidorm, Els Dálmatas i Don Pancho, aprofitin per fer una reforma integral de les seves instal·lacions, que a més de totes les habitacions inclourà també les façanes. Està previst que aquestes obres durin aproximadament sis mesos, de manera que tots dos tornarien a estar operatius per a la Setmana Santa de 2016.

Des de la patronal hotelera han recordat que és habitual que molts establiments aprofitin la temporada baixa per fer grans o petites obres de renovació. De fet, el 30,3% de les places que han tancat entre novembre de 2014 i març d’aquest any ha estat per reforma.

La majoria d’ells s’ha embarcat en obres parcials, per adequar alguns espais o habitacions, i només l’antic Flamingo, ara rebatejat com Marconfort Essence, ha canviat de dalt a baix les seves instal·lacions, incloses les seves 126 habitacions i totes les zones nobles, segons ha confirmat el seu director, Jesús Marco. Unes obres que s’han prolongat durant quatre mesos.

Benidorm encara la Setmana Santa amb tota la seva planta hotelera operativa després de les reobertures de temporada
Benidorm encara la Setmana Santa amb tota la seva planta hotelera operativa després de les reobertures de temporada

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/20/benidorm-encara-la-semana-santa-con-toda-su-planta-hotelera-operativa-tras-la-reapertura-por-temporada/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *