Benidorm es queda sense tren turístic, de moment

Des d’aquest diumenge Benidorm s’ha quedat sense el tren turístic que recorria algunes de les principals carrers de la ciutat. L’Ajuntament ha decidit no prorrogar el contracte, que vencia aquest passat dissabte, i esperar que s’adjudiqui el nou, que es va licitar fa ja uns mesos i que ha patit algun retard a causa de la possible alça temerària d’una de les dues empreses que han licitat per quedar-se els propers quatre anys amb aquest servei turístic.

Divendres l’Ajuntament va enviar a la concessionària un escrit en el qual li comunicava que no hi hauria pròrroga de sis mesos, ja que no es considera que el tren turístic sigui “una activitat essencial per al funcionament dels serveis públics” de Benidorm. Això implicava que l’empresa havia de desmantellar el quiosc de venda de tiquets que té instal·lat al Parc d’Elx, i que els trens havien de deixar de circular la mitjanit de dissabte a diumenge.

El regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha indicat que al llarg de l’estiu es reprendrà aquest servei per als turistes, ja que “en breu” es podrà adjudicar el contracte i hi haurà nova empresa. Això sí, depenent de la disponibilitat de trens que tingui la nova concessionària el servei es podria reprendre o pocs dies després de l’adjudicació o un mes després.

El que sí està clar és que amb el nou contracte a l’Ajuntament li resultarà molt més rendible que circulin trens turístics pels principals carrers i avingudes. Més que res perquè les dues empreses que han licitat pel servei -una és la que fins fa uns dies era la concessionària, la UTE Julià Travel SA i Autocars Julià SL- han ofert un cànon molt superior al que hi havia fins ara.

Així, la fins ara concessionària està disposada a posar sobre la taula 75.000 euros; mentre que l’altra empresa interessada -la UTE que formen Classic Bus SL i Autocars Vista Alegre SL- ha arribat a oferir 182.000 euros, sis vegades el preu de sortida que va marcar l’Ajuntament. Per aquest motiu els tècnics declaressin una “possible alça temerària” d’aquesta última oferta i demanessin als responsables de la UTE que expliquessin com anava a poder cobrir aquesta quantitat. Després d’escoltar a l’empresa, els tècnics estan ara estudiant tota la documentació i és possible que en els pròxims dies o setmanes es resolgui el concurs.

Un concurs que es va llançar unes setmanes abans de les eleccions municipals del 24-M i que ha estat a l’ull de la polèmica des que el PP va sol·licitar que es paralitzés fins després dels comicis. En un primer moment el govern socialista va anunciar la paralització, posant a la llavors regidora de Mobilitat, Mª Carmen Martínez, als peus dels cavalls. No obstant això, el concurs va seguir endavant, tot i que encara no s’ha adjudicat.

Benidorm es queda sense tren turístic, de moment
Benidorm es queda sense tren turístic, de moment

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/07/14/benidorm-se-queda-sin-tren-turistico-de-momento/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *