Benidorm: espai lliure de corruptes

Els polítics de Benidorm segueixen l’estela dels d’Alacant o la Vila Joiosa i han aprovat aquest dilluns que “totes les formacions polítiques, federacions, coalicions o agrupacions d’electors” que es presenten a les municipals de 2015 deixin fora de les seves llistes a imputats per corrupció, per maltractaments i / o per terrorisme. Una proposta que originalment va idear UPyD i que el PP va presentar com a moció després d’haver-li fet alguns retocs. I és que la proposta inicial només parlava dels partits que actualment formen part de la corporació i no de tots els que presentin candidatura a Benidorm.

La moció reconeix que a la societat hi ha un afartament generalitzat, fruit dels casos de corrupció política que dia a dia obren informatius de televisió i ràdio, copen les portades dels diaris i revolucionen les xarxes socials. És ara, amb aquest cansament en el seu punt àlgid i amb formacions com Podem -Netes de corrupció, almenys per ara- guanyant adeptes i escalant en les enquestes, quan els grans partits han decidit prestar atenció a l’assumpte.

Es parla en el text aprovat de “profund rebuig” de la corrupció per part dels ciutadans i d’una “especial susceptibilitat” a tot allò que soni a imputat, encara que aquesta figura jurídica vas donar molt de la de condemnat, i de prendre mesures que facin de Benidorm una ciutat “implicada en la lluita contra la corrupció”.

Això sí, el compromís de convertir les llistes electorals de Benidorm en espais lliures de corruptes és una declaració de bones intencions, però no un dogma, perquè arribat el moment serà cada partit el que decideixi, entre altres coses, quins delictes es poden considerar com a corrupció i per tant qui poden o no anar a les seves llistes.

Al principi no s’esperava massa debat en aquesta moció. Ja no només perquè tots estiguessin d’acord, sinó perquè els dos partits amb més representació, PP i PSOE, s’acumulen al llarg i ample d’Espanya nombrosos casos de corrupció, encara que en la Comunitat Valenciana la palma se l’emporten els populars.

Així s’ha encarregat de recordar la portaveu liberal, Gema Amor, que no ha pogut vèncer la temptació de treure a la llum casos com Gürtel o Brugal que mantenen a molts dirigents del PP alacantí i valencià contra les cordes. De fet, ha arribat fins recordar que en un moment donat el nom de l’exalcalde popular, Manuel Pérez Fenoll, va aparèixer al sumari de Brugal a compte d’un regal que li va fer el polèmic i imputadísimo constructor Enrique Ortiz.

Des de la bancada del PP, el mateix Pérez Fenoll s’ha encarregat de recordar que tal com va rebre aquesta Davida -un rellotge- la va tornar, mentre que el portaveu Antonio Pérez ha recordat a Amor que alguns dels imputats en Brugal formaven part de la seva quadrilla més íntima quan encara formava part de la família popular.

Aquest picabaralla ha estat l’únic que s’ha produït en un punt en què ningú de l’oposició ha parlat de la imputació de l’alcalde, Agustín Navarro, per suposades contractacions massives de personal. Navarro sempre ha defensat a capa i espasa que aquesta imputació estaria referida, en tot cas, a suposats delictes administratius però “no per corrupció”.

Sí que s’ha parlat, i bastant, en un punt anterior del ple de la imputació que al seu dia va pesar sobre Navarro per presumpta “prevaricació continuada” arran de la resolució del contracte el 2010 amb l’empresa de la zona blava, ParkControl 2000. una imputació que després de quatre anys ha quedat en res, perquè el juny passat l’Audiència Provincial d’Alacant va decretar l’arxiu i sobreseïment provisional de la causa que havia oberta contra l’alcalde i contra l’ex regidor de Mobilitat, José Bañuls.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *