Benidorm espera reduir el deute en més de 15 milions aquest any i deixar-la per sota dels 89

El deute que Benidorm té amb els bancs s’ha reduït en uns 15 milions d’euros el 2014. I aquest any podria baixar en altres tants, segons ha exposat la regidora d’Hisenda, Natalia Guijarro, després d’informar sobre les dades més rellevants de l’informe de liquidació del pressupost de 2014 fet per l’àrea Econòmica i que ja està camí de Madrid.

Segons aquest informe, Benidorm ha tancat l’exercici pressupostari sense factures en els calaixos, amb 9,6 milions d’euros de superàvit i altres 15,1 milions de romanent positiu de tresoreria. Unes xifres que Guijarro ha qualificat de “molt positives” i que segueixen la línia de “estalvi” de l’any anterior.

Tal i com marca la llei, aquest superàvit i la totalitat o almenys la major part d’aquest romanent positiu de tresoreria van a anar justament a pagar als bancs, als quals a 31 de desembre s’havien 102 milions d’euros. És a dir, que l’Ajuntament va aconseguir tancar l’any amb un milió d’euros menys de deute del que havia calculat. I això és justament el que Guijarro creu que tornarà a passar aquest any: el deute amb els bancs es rebaixarà més del previst.

En principi, Intervenció dóna per fet que el deute haurà baixat als 89 milions d’euros quan acabi l’any. Però si tot segueix com fins ara la reducció podria ser fins i tot major. Tant, que el deute amb els bancs podria quedar en uns 80 milions d’euros, més de 20 milions d’euros menys de la que hi havia a finals de desembre.

La titular d’Hisenda, que sempre es mostra prudent en les previsions econòmiques, ha obert la porta a que Benidorm pugui aparcar el pla d’ajust abans de 2022. És clar que per a això haurà de complir a ulls clucs amb les exigències d’aquest pla -cosa que, segons Guijarro, s’està fent- i no ficar-se en nous crèdits bancaris, encara que pugui.

I de fet ja pot. I és que segons ha revelat, en aquests moments l’Ajuntament està ja en posició de demanar préstecs. Una cosa que “no farem”, ha remarcat Guijarro. Primer, perquè el pla d’ajust ho descarta de pla. I segon, perquè “hi ha capacitat d’invertir sense endeutar-se”. De fet, el pressupost de 2015 recull més de 2 milions d’euros per a l’arranjament de carrers.

Un pressupost que està encara a costa de la seva aprovació definitiva i al qual només ha presentat al·legacions UPyD. L’edil ha explicat que quan es tanqui el termini d’exposició pública dels tècnics municipals estudiaran aquestes al·legacions i serà el ple el que decideixi si s’accepten o rebutgen.

Al marge d’aquestes dades, Guijarro també ha destacat altres que recull aquesta liquidació del pressupost. Entre ells, que el pressupost de despeses s’ha executat en un 94%, que s’ha gastat en personal 300.000 euros menys del que es preveia, que els ingressos procedents de l’Estat han estat 500.000 euros per sota del que es creia i que aquesta baixada s’ha compensat amb el milió d’euros que s’ha ingressat de més d’altra banda.

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/03/benidorm-espera-reducir-la-deuda-en-mas-de-15-millones-este-ano-y-dejarla-por-debajo-de-los-89/

Nou suspens en transparència municipal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *