Benidorm estrena el documental sobre Pere Mª Orts coincidint amb els actes de la Carta Pobla

Benidorm estrena aquesta setmana, i coincidint amb els actes de commemoració del 690 aniversari de l’atorgament de la Carta de Poblament, el documental inèdit sobre Pere Mª Orts i Bosch, Fill Adoptiu de la ciutat mort a finals del febrer passat. ‘Pere Mª Orts i Bosch: Un home de trelllat, un senyor de la cultura’ és fruit d’hores de converses amb l’erudit i també amb familiars i persones del seu entorn acadèmic.

D’una hora i 20 minuts aproximadament, el documental es va rodar entre gener i febrer de 2014 per personal de l’Ajuntament que es va desplaçar fins a València i que també va visitar alguns dels llocs claus de la vida de Pere M. a Benidorm, en companyia de la seva germana , Josefina Orts.

L’edil de Festes, Cristina Escoda, ha anunciat que l’estrena del documental serà aquest dijous a les 20.30 hores al Saló d’Actes de l’ajuntament. Aquesta projecció és “la joia de la corona” de la programació d’aquest any, segons ha indicat la presidenta del Grup de la Carta de Poblament, Mari Luz Navarro, una de les persones que va participar en el rodatge del documental.

L’Ajuntament i els responsables de la Carta de Poblament han considerat que la commemoració d’aquesta efemèride era la data més idònia per estrena el documental, ja que el text de representació d’aquest fet històric, que recrea la constitució de Benidorm com a poble de mans del Almirant Bernat de Sarrià, està basat en els treballs realitzats pel propi Pere Mª.

Però abans de l’estrena del documental ja hi ha programats diversos actes amb motiu d’aquest 690 aniversari. El primer serà aquest dimarts a partir de les 20.30 hores amb la inauguració a la Casa del Fester de l’exposició ‘El paper de la dona dins de la cultura tradicional benidormer 1940-1980’, traçada per Vanessa Navarro, membre del Grup Carta de Poblament .

Dimecres, a la mateixa hora, la Unió Musical oferirà un concert al costat de la seva Orquestra de Cambra i Cors al Saló d’Actes de l’ajuntament; mentre que divendres a les 12.00 hores hi haurà un ple institucional per commemorar el Dia de Benidorm i poc després s’inaugurarà el Mercat Medieval, al Parc d’Elx. El mateix divendres, a les 20.30 hores es representarà el sainet ‘Va poder Succeir’ al Saló d’Actes de l’ajuntament.

Com cada any, el colofó ​​del programa d’actes serà la representació de l’atorgament de la Carta Pobla, que tindrà lloc el dissabte a les 21.30 hores a la Plaça de Sant Jaume i Santa Anna.

Benidorm estrena el documental sobre Pere Mª Orts coincidint amb els actes de la Carta Pobla
Benidorm estrena el documental sobre Pere Mª Orts coincidint amb els actes de la Carta Pobla

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/05/04/benidorm-estrena-el-documental-sobre-pere-ma-orts-coincidiendo-con-los-actos-de-la-carta-pobla/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *