Benidorm haurà de pagar 2,5 milions per una altra expropiació a Foietes

El futur parc de Foietes està camí de convertir-se en un dels més cars. I no pel seu pressupost d’execució, sinó perquè a l’Ajuntament de Benidorm li estan costant un pic les expropiacions dels terrenys en els que aviat entraran les màquines per convertir en parc urbà una superfície d’uns 70.000 metres quadrats.

Perquè després d’haver pagat 3,6 milions d’euros per una parcel·la de 4.100 metres quadrats a la zona -el conegut com a cas Bergia-, ara l’Ajuntament va a haver de desemborsar 2,5 milions d’euros més per l’expropiació de dues parcel·les a la mateixa zona de barranc. I en tots dos casos, per imperatiu legal.

Així ho ha confirmat aquest divendres la regidora d’Urbanisme i Hisenda, Lourdes Caselles, que en roda de premsa ha donat a conèixer una sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ) que condemna l’Ajuntament a pagar aquests 2,5 milions als tres propietaris de les dues parcel·les.

La sentència, que es va dictar el passat 7 de maig i que s’ha convertit en ferm fa uns dies després que l’anterior govern socialista decidís no recórrer en cassació davant el Tribunal Suprem, li ha arribat per “sorpresa” als nous governants. De fet, Caselles ha retret al seu antecessor en Urbanisme, Rubén Martínez, el que no comuniqués la sentència als llavors grups de l’oposició, ni recaptés la seva opinió sobre si recórrer o no davant el Suprem. I més encara després del que va passar amb el cas Bergia.

L’edil ha posat en dubte aquesta decisió i li ha demanat a Martínez explicacions i els informes que aconsellessin no recórrer al Suprem, encara que la veritat és que tot indica que l’Ajuntament hagués tingut poques o nul·les opcions de revertir la situació a l’alt tribunal, ja que perquè la cassació prosperés havien d’existir algun motiu de nul·litat.

Així, Martínez ha indicat que portar aquest assumpte als tribunals només hagués servit per allargar el procés i incrementar els interessos de demora, “com va passar amb el cas Bergia”, i ha afegit que va ser una decisió “meditada” pels tècnics.

El que no es justifica és que l’anterior govern no inclogués ni un sol euro per a aquesta expropiació en el pressupost de 2015 quan sabia que existia aquest procediment i que en qualsevol moment podia haver-hi una sentència ferma. De fet, i per una qüestió de prudència comptable, s’hauria d’haver inclòs com a mínim el preu just en què l’Ajuntament va valorar aquesta expropiació: una mica més de 363.000 euros -a raó de 40 euros el metre quadrat-.

Sense diners en el pressupost per a l’expropiació, l’àrea d’Intervenció està ja buscant de dónderasca els 2,5 milions d’euros que necessita, mentre no es descarta buscar un acord amb els propietaris per pagar aquesta quantitat de forma fraccionada en diversos anys.

Benidorm haurà de pagar 2,5 milions per una altra expropiació a Foietes
Benidorm haurà de pagar 2,5 milions per una altra expropiació a Foietes

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/07/17/benidorm-tendra-que-pagar-25-millones-por-otra-expropiacion-en-foietes/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *