Benidorm incorporarà 150 noves bicicletes i millorarà els seus 20 bases per poder pagar amb targeta

El ultimàtum donat per l’alcalde Agustín Navarro a l’empresa concessionària del préstec de bicicletes de Bicidorm perquè millori el servei sembla que ha donat resultat. La mercantil Impursa, adjudicatària també del Mobiliari Urbà, invertirà 50.000 euros per rellançar el servei de lloguer a la ciutat a més d’incorporar 150 noves bicicletes més modernes i segures.

El primer edil llançava un advertiment a la mercantil el passat mes de setembre després del deteriorament que estava patint el servei municipal, tant en els vehicles, molts d’ells sense frens o oxidats, com en les 20 bases que hi ha repartides al municipi en la que normalment no hi havia el nombre de bicicletes corresponent. A més, les denúncies dels usuaris o de mans del PP eren constants demanant una millora en les infraestructures i el servei en si.

L’última queixa dels populars arribava aquest mateix dilluns de mans de la portaveu adjunta, Lourdes Caselles, que repetia una vegada més el “lamentable estat d’abandonament i deixadesa que ofereixen les bicicletes públiques de lloguer a Benidorm”. La resposta del Govern local no es feia esperar: Impursa invertirà 50.000 euros en l’adquisició de 150 noves bicicletes i la modernització de les 20 estacions del servei que hi ha instal·lades a la ciutat.

A més de renovar la imatge d’aquestes últimes s’inclouran noves prestacions com el pagament amb targeta en aquestes bases a més de l’expedició d’abonaments des de les mateixes amb la finalitat de facilitar a l’usuari la gestió.

Impursa, a través d’una empresa subcontractada, també està reparant les bicicletes que estaven malmeses, de manera que el nombre total d’elements en préstec amb les noves incorporacions serà superior a les 250, la qual cosa redundarà en benefici dels usuaris. Les noves “seran molt més segures i còmodes que les anteriors, ja que compten amb tres marxes i amb llums integrades”. El model és el que s’utilitza amb èxit en ciutats com Múrcia o Ponferrada i té un cost de 300 euros la unitat. El cost de l’abonament anual és de 33 euros.

L’alcalde ha informat en un comunicat que la concessionària “ha atès la petició” després de l’ultimàtum donat i que “ha realitzat tots els tràmits pertinents per a rellançar l’oferta”. Amb aquestes mesures, la signatura responsable busca millorar el servei i la seguretat, i incrementar el nombre d’usuaris, que ja supera els 3.500 anuals.

El servei de préstec es va suspendre el passat dia 1 de novembre per poder realitzar la modificació de les estacions així com col·locar les noves bicicletes. Bicidorm tornarà a entrar en funcionament un cop finalitzades les Festes Majors Patronals la propera setmana. La suspensió del lloguer d’aquests vehicles coincideix amb la feta a Altea per la mateixa empresa, BiciAltea, on també s’estan introduint millores i més bicicletes després d’haver patit actes vandàlics.

L’Ajuntament també va explicar que igual que passa en altres poblacions, el servei de Bicidorm es regula sobre la base del contracte amb l’empresa concessionària del mobiliari urbà de la ciutat, i tota la informació referent al tipus d’abonament o l’import es pot consultar a la web bicidorm.labici.net.

I tot després que els populars tornessin a insistir que no hi ha ordenança fiscal que regule els preus públics que es cobren per l’ús de les bicicletes, la qual cosa fa que el cobrament dels mateixos “sigui il·legal”, segons Caselles. A més ha apuntat que “no se sap qui és el que està cobrant els diners que es diposita en les bases quan s’arrenda una bici, i el més greu, en concepte de què es cobra”.

No obstant això, el portaveu del Govern local, Conrado Hernández, ja va explicar al mes de setembre que l’Ajuntament sí que cobra un cànon. Concretament ho paga Impursa, que és l’adjudicatària, encara que té el servei subcontractat amb una altra empresa, que és la que s’encarrega realment de la gestió. El responsable de Presidència va afegir llavors que va ser el PP qui li va adjudicar el servei a l’octubre de 2008, incloent-lo en el contracte del mobiliari urbà; decisió que va qualificar en aquell moment de “estranya”.

Benidorm incorporarà 150 noves bicicletes i millorarà els seus 20 bases per poder pagar amb targeta
Benidorm incorporarà 150 noves bicicletes i millorarà els seus 20 bases per poder pagar amb targeta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *