Benidorm instal-la 10 desfibril·ladors en edificis públics per atendre aturades cardíaques

Benidorm ha fet un pas més per ser declarada ‘Ciutat cardioprotegida’. L’Ajuntament instal·larà 10 nous desfibril·ladors en llocs públics per poder atendre casos d’emergència de forma ràpida.

Els aparells van a col·locar en els principals edificis municipals com l’entrada del Consistori, l’edifici del Torrejó, la seu central de la Policia Local, el Mercat Municipal o tres centres socials: La Torreta, José Llorca Llinares i Tanit. Però, a més, es reforçaran les instal·lacions esportives, ja que encara que tant al Palau d’Esports L’Illa i la Ciutat Esportiva Guillermo Amor ja compten amb un, rebran un segon com a reserva. A més es col·locarà un altre desfibril·lador en els camps de futbol Antonio López del Racó de Loix, encara que estan situats a escassos metres de la Clínica Llevant i disposen fins d’un pas directe a aquest centre mèdic.

La regidora de Sanitat, Ángeles Valdivieso, ha explicat que “tot i que els equips estaran en dependències públiques, són portàtils, pel que podran ser utilitzats allà on sigui necessari”. L’edil ha subratllat que “pràcticament tota la ciutat estarà coberta amb aquest pla”, i l’ha emmarcat dins d’un ambiciós projecte que complementarà la iniciativa privada amb la col·locació de desfibril·ladors en establiments i comerços.

“No hi ha cap llei que ens obligui a oferir aquestes prestacions, però el Govern local està plenament conscienciat que aquesta petita inversió pot salvar vides, i considerem que els veïns i els turistes poden estar molt més segurs a Benidorm a partir dels pròxims dies “, va afegir la responsable de l’àrea.

A més, segons la regidora, “estem donant un pas més per aconseguir que Benidorm sigui declarada ‘Ciutat cardioprotegida’, una garantia més per a la tranquil·litat dels residents i els visitants que podran ser atesos en una situació límit”.

Valdivieso ha assegurat que els nous aparells seran instal·lats per una empresa contractada per l’Ajuntament a la qual se li ha abonat la quantitat de 12.343 euros i que el contracte amb la mercantil serà d’un any. La inversió ha sortit d’una partida dels pressupostos de 2014 i s’ha adjudicat de forma directa davant “la impossibilitat per l’escassetat de temps de treure el servei a concurs aquest mateix any”. La intenció és elaborar durant els propers mesos tota la documentació per treure a concurs l’any que el servei i que “es presentin les empreses que ho considerin”.

“Hem contractat a l’única empresa que ha facilitat la formació del personal i el seu reciclatge, així com el registre en els òrgans competents”, ha prosseguit l’edil. A més, el proveïdor realitzarà el manteniment integral dels equips, és a dir, garantir que funcionin 24 hores del dia durant els 365 dies a l’any.

Benidorm instala 10 desfibriladores en edificios públicos para atender paros cardiacos
Benidorm instala 10 desfibriladores en edificios públicos para atender paros cardiacos

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *