Benidorm intensificarà la neteja de solars i zones municipals per minimitzar el risc d’incendi davant la falta de pluges

La manca de pluges en l’últim any en gran part de les comarques de la província d’Alacant ha fet que el risc d’incendis de cara a l’estiu augmenti. A Benidorm, per tractar de minimitzar-se intensificarà en les pròximes setmanes la neteja dels solars municipals i dels trams dels barrancs que siguin competència de l’Ajuntament, segons ha confirmat aquest dimarts el regidor de Medi Ambient, José Ramón González de Zárate .

De moment, la concessionària de Parcs i Jardins, La Generala, ja ha començat a desbrossar els vorals d’entrada a la ciutat per deixar-los nets de matolls, cosa que a més de millorar la imatge de la ciutat de cara a la temporada alta turística també reduirà el risc d’incendis.

A més, s’ha encarregat als tècnics de Medi Ambient ia la Patrulla Rural de la Policia Local perquè informin sobre els solars, barrancs i punts més conflictius i en els quals és necessari actuar com més aviat per l’acumulació d’herbes seques i matolls. González de Zárate ha indicat que quan estiguin els informes s’actuarà “de manera immediata”.

D’altra banda, des de la Regidoria de Via Pública s’ha creat una Taula de Coordinació entre els serveis municipals i les concessionàries de la ciutat per planificar de forma ordenada totes les actuacions que es realitzin als carrers. Aquesta Mesa, que també mantindrà informada la Policia Local, es reunirà cada dues setmanes per informar de les actuacions previstes i planificar la seva execució entre totes les parts implicades.

González de Zárate ha assegurat que aquesta Taula permetrà un treball “en equip més eficaç” i evitarà que es facin tasques “debades”, “tal com estava succeint fins ara, que es netejava un carrer en la qual dies després començaven a realitzar- obres “.

La primera reunió d’aquesta Taula de Coordinació serà aquesta mateixa setmana.

desbroce-1600x1200

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/06/23/benidorm-intensificara-la-limpieza-de-solares-y-zonas-municipales-para-minimizar-el-riesgo-de-incendio-ante-la-falta-de-lluvias/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *