Benidorm, a l’espera que el jutge li digui si ha de pagar 363.000 euros a l’anterior empresa del Low

A escasses hores que el Low Festival anunciï els primers noms del cartell de l’edició 2015, a l’Ajuntament de Benidorm es parla de l’esdeveniment, però no precisament de la seva vessant musical. Perquè s’està a l’espera que el titular del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 d’Alacant determini si l’Ajuntament ha de pagar o no 363.000 euros a l’empresa que organitzava el festival quan aquest encara es deia Low Cost.

La mercantil Low Cost Festival SL va presentar una demanda al jutjat perquè l’Ajuntament li pagués la subvenció de 300.000 euros més IVA de l’edició del 2013, sobre la base del contracte signat per quatre anys per a l’organització del festival. Una quantitat que sí es va pagar a les primeres edicions del Low i que no va arribar el 2013 perquè un any abans el pla d’ajust va suprimir de cop la majoria de les subvencions, inclosa aquesta. De fet, en el pressupost de 2013 no es va incloure ni un sol euro per al festival.

L’Ajuntament, per la seva banda, ha mantingut des del minut un que no té obligació de desemborsar aquests 363.000 euros. Així, l’abril passat el regidor d’Esdeveniments i Festivals, Conrado Hernández, ha indicat que aquest contracte marc de quatre anys recollia que “s’habilitaria una partida” per al festival “però si no té partida no es pot habilitar”, no es pot crear del no-res.

I aquests arguments, se suposa, són els que han defensat davant del jutge tant l’Ajuntament com l’empresa en la “vista testifical” que es va produir dilluns a Alacant. Després d’escoltar a les parts, el jutge espera que cadascuna li remeti les seves “conclusions” per dictar sentència.

Fonts municipals han assegurat aquest dimecres que l’Ajuntament està “molt tranquil amb el procediment” que s’ha seguit i han afegit que és bastant habitual que empreses que treballen o que en algun moment han treballat amb l’administració acudeixin als tribunals per reclamar, el qual cosa no vol dir que tinguin dret a això. L’exemple més sonat, i també el més milionari, és el de Foment de Construccions i Contractes (FCC), l’empresa de la neteja i la recollida de les escombraries que segueix reclamant més de 3 milions d’euros per la revisió de preus dels anys 2009 a 2011, encara que l’Ajuntament sosté que només li correspondrien al voltant de 800.000 euros.

Benidorm, a l'espera que el jutge li digui si ha de pagar 363.000 euros a l'anterior empresa del Low
Benidorm, a l’espera que el jutge li digui si ha de pagar 363.000 euros a l’anterior empresa del Low

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *