Benidorm licita per primera vegada la plaça del Nadal tot i que no rebrà cap cànon

L’Ajuntament de Benidorm traurà per primera vegada a concurs l’autorització per instal·lar i explotar la Plaça del Nadal que tots els anys es munta a la plaça de SS Els Reis d’Espanya. I ho fa després de tres anys d’atorgar el permís per a realitzar activitats, entre elles la controvertida pista de gel, a la mateixa mercantil per l’explotació les arques municipals no han ingressat ni un euro.

Aquest any tampoc hi haurà un cànon per al consistori tot i que sí contraprestacions a manera d’activitats lúdiques gratuïtes per als més petits. De fet, en aquesta ocasió, la mercantil que resulti adjudicatària de l’explotació només podrà treure benefici de la pista de gel ja que les atraccions que instal perquè els nens hauran de ser gratis.

El passat 10 de novembre es publicava en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) la resolució en la qual s’indicava que ja es podia accedir als plecs de condicions per a poder presentar ofertes en els pròxims 15 dies naturals. El problema és que, el perfil del contractant no ha estat operatiu i l’Ajuntament tenia les portes tancades per les Festes Majors Patronals.

Per tant, han expirat tres dies del termini perquè les empreses presentin les seves propostes per a ‘Beni-Nadal 2014-2015’. El consistori, tal com va indicar l’edil, valorarà l’oferta que ofereixi més activitats lúdiques de forma gratuïta per a tots els dies i entre els requisits, a més de la pista de gel, s’inclou que s’ha d’incloure alguna atracció mecànica. El que sí que ha d’aportar l’empresa és una garantia de 5.000 euros.

La plaça del Nadal començarà la seva activitat l’1 de desembre fins al 11 de gener, un termini més ampli que altres anys. Les últimes tres Nadal, les activitats de la plaça es van atorgar a la mateixa mercantil, Carpes Madrid. El 2011, l’Ajuntament va desemborsar 21.000 euros per la instal·lació de la pista de gel, cosa que va generar molta polèmica.

El següent any, la mateixa empresa va muntar les instal·lacions amb cost zero per a les arques municipals a més de que va incloure un aval de 18.000 euros per fer-se càrrec de la factura de la llum que va generar en els dies que va durar la fira nadalenca. El 2013, tampoc es va abonar cànon però sí que l’empresa va assumir de nou la llum, a més de crear un programa de tallers infantils i garantir una despesa de 9.000 euros en activitats infantils.

Segons va explicar la regidora aquest any s’ha optat per licitar la Plaça del Nadal com a “mostra de transparència”. I és que fins ara cap govern, ni PP ni PSOE, havia decidit fer-ho per concurs sinó contractant directament a l’empresa, cosa que “la llei permet” però que en aquesta ocasió es vol fer d’una altra manera per permetre que totes les empreses que estiguin interessades i compleixin amb els requisits optin a l’organització.

Benidorm licita por primera vez la plaza de la Navidad aunque no recibirá ningún canon
Benidorm licita por primera vez la plaza de la Navidad aunque no recibirá ningún canon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *