Benidorm lliurarà a títol pòstum a Pere Mª Orts i Bosch la Medalla Corporativa de la ciutat

Des de primera hora del matí les banderes dels edificis municipals de Benidorm llueixen a mitja asta en senyal de dol per la mort de l’escriptor, investigador, historiador i filantrop Pere Mª Orts i Bosch, Fill Adoptiu i cronista oficial de la ciutat. La Junta de Portaveus ha decidit decretar un dia de dol per la desaparició d ‘”una de les figures més rellevants de l’últim segle a Benidorm” i també de la cultura valenciana, a la qual va llegar no només la seva feina sinó també una ingent quantitat de llibres -alguns d’ells incunables-, documents i obres d’art, part de les quals s’exhibeixen al Museu Pius V de València.

Aquesta mateixa Junta de Portaveus també ha acordat concedir a títol pòstum “el màxim reconeixement” de la ciutat, la Medalla Corporativa, que se suma a la Distinció Cultural Ciutat de Benidorm que ja se li va atorgar en el seu dia. En un proper ple es farà oficial aquesta concessió i es concretaran els detalls sobre com s’escenificarà aquest reconeixement pòstum.

D’antuvi aquest divendres tots els grups de la corporació han subscrit una declaració oficial en què expressen la “tristesa” de la ciutat davant la pèrdua d ‘”un veí tan il·lustre i excepcional”; “Un home bo, altruista, apassionat d’aquestes terres i d’aquest paisatge”; i “una persona admirada, respectada i estimada” per la societat Benidorm, que li deu el haver recuperat, i en molts casos descobert, els seus orígens com a poble.

No en va de la seva tasca investigadora i del temps que va dedicar a bussejar pels arxius espanyols a la recerca de retalls del passat de Benidorm van sorgir obres com la ‘Carta de Poblament de Benidorm i l’Almirall Bernat de Sarrià’ (1976) o la ‘ Carta Pobla de Benidorm ‘(1987). Documentar també l’arribada de la Mare de Déu del Sofratge a ‘Una imatge de la Verge de Benidorm’ (1965) i de la seva ploma van sortir recreacions literàries com ‘Arribada d’una imagen de la Verge a Benidorm’ (1972), ‘L ‘Albà d’un poble’ (peça teatral inèdita), ‘Parlament del Príncep de Kairuan AMB l’alcaid de Benidorm’ (1990) – I a tot això es van sumar diverses col·laboracions en revistes -com les de les Festes Majors Patronals-, pròlegs, presentacions o textos sobre heràldica i genealogia.

De tota aquesta tasca d’investigació i de la seva passió per un Benidorm al qual estava molt lligat pels seus vincles familiars va parlar Pere Mª Orts i Bosch fa uns mesos amb una comitiva de la ciutat, formada per personal de l’Ajuntament, que es va traslladar fins a València per fer un reportatge-documental. Segons han comentat fonts municipals, aquest reportatge es projectarà dins dels actes commemoratius del 275 aniversari.

Benidorm lliurarà a títol pòstum a Pere Mª Orts i Bosch la Medalla Corporativa de la ciutat
Benidorm lliurarà a títol pòstum a Pere Mª Orts i Bosch la Medalla Corporativa de la ciutat

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/02/27/benidorm-entregara-a-titulo-postumo-a-pere-ma-orts-i-bosch-la-medalla-corporativa-de-la-ciudad/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *