Benidorm multiplica per més de 30 que haurà de pagar la nova empresa de l’ORA en deixar fora la senyalització

Després de la garrotada que va rebre del Tribunal Central Administratiu de Recursos Contractuals que va anul·lar l’anterior concurs de la zona blava i la grua per considerar que afavoria unes empreses i restringia la participació d’altres, l’Ajuntament de Benidorm ha modificat substancialment el plec de condicions del nou contracte. Tant ho ha canviat que ha passat de demanar 5.000 euros a l’any de cànon a la nova empresa que arribi a reclamar entre 150.000 i 500.000 euros. És a dir, s’ha multiplicat per 30, fins i tot per 100, el que pensa ingressar per aquest contracte.

Amb aquest canvi, Benidorm corregeix una de les qüestions que li va retreure el tribunal, que considerava que els requisits econòmics del contracte frustrat eren “massa laxos”. És clar que la diferència té la seva explicació. I és que el contracte anul·lat més de la zona blava i la grua també contemplava els serveis de senyalització vertical, horitzontal i el control de velocitat; uns serveis que ara no estan inclosos i que l’Ajuntament haurà de treure a concurs més endavant.

És a dir, que el que ara es va a licitar són els dos serveis que generaran ingressos a l’Ajuntament, mentre que a la senyalització i el control de velocitat li tocarà pagar.

Des de la Regidoria han explicat que la senyalització i el control de velocitat “no sortiran a concurs fins que no sapiguem el que es va a ingressar de cànon” de la nova empresa de la zona blava i la grua. Perquè és “més o menys” l’import d’aquest cànon el qual l’Ajuntament té previst pagar per les senyals horitzontals i verticals i per la instal·lació de radars. Mobilitat espera que el cànon de la zona blava i la grua superi amb escreix aquests 150.000 euros que com a “mínim” han calculat els tècnics i confia a arribar al mig milió.
Però el del cànon no és l’únic canvi, perquè també hi ha hagut un ball en el nombre de places de pagament. Això sí, aquesta vegada per fi s’ha fet un càlcul exhaustiu de quantes places de pagament hi haurà a la ciutat durant tot l’any: 1.523. Aquest nombre suposa un increment d’una mica més del 4% sobre les places que contemplava el contracte en vigor, encara que aquesta xifra de 1.460 places, segons Mobilitat, s’hauria sobrepassat amb escreix en molts moments en els últims set anys fins arribar a les 1.700 places.

Ara bé, amb seguretat són més places de les que hi ha actualment, ja que el nou contracte preveu portar la zona blava a carrers i trams que fins ara no tenien estacionament de pagament. Així, el carrer Estiu passarà a ser zona blava, mentre que a la primavera, Juan Fuster Zaragoza, Castelló i l’Aigüera s’ampliarà.
Igual que el contracte rebutjat pel Tribunal, el d’ara també contempla que hi hagi places de pagament que només funcionin a l’estiu. Concretament, un total de 1.126 places més, que es repartiran entre els carrers Vicente Llorca Alós i Xixo a La Cala; i Lepant, Girona, Almeria, Múrcia, Mallorca, Conca, Europa i Eivissa. D’aquesta manera, l’1 de juliol al 30 de setembre hi haurà de pagar per aparcar a 2.649 places, més del 26% de les que hi ha en superfície a tot Benidorm, segons ha indicat el regidor no adscrit, Joan Àngel Ferrer, que ha assegurat que aquest nou contracte retocat “segueix beneficiant a l’empresa que arribi i no a l’Ajuntament”.

Com les places extra només s’explotaran els mesos d’estiu -un trimestre l’any- el còmput mitjà de places anuals quedaria fixat al voltant de les 1.800, segons els càlculs de Mobilitat, unes 200 menys de les que es parlava en el plec anul·lat per el Tribunal, que va ser molt dur en el seu dia amb l’Ajuntament arribant a donar a entendre que es podria haver fet un vestit a mida d’alguna empresa.

El que sí es manté igual en el nou plec de condicions és la baixada de les tarifes en un 17% i l’exempció de pagament als residents durant les quatre hores de menys moviment de vehicles. És a dir, que l’hora de zona blava es pagarà a 0,50 euros en lloc dels 0,60 actuals i els veïns no hauran de desemborsar un cèntim per aparcar durant la primera i l’última hora de cada franja de funcionament de la ORA.

Però encara i amb tot, el regidor no adscrit pensa que l’Ajuntament ha escombrat poc per casa en aquest plec i ha lamentat, entre altres coses, que el contracte no parli d’aparcaments dissuasoris. Però la seva major queixa s’ha centrat en el fet que el govern no s’hagi plantejat en cap moment municipalitzar la zona blava i la grua, ara que els informes tècnics revelen que “són serveis rendibles”. Ferrer ha insistit que la negativa del govern a que sigui el propi Ajuntament el que es faci càrrec d’aquests serveis “mai” ha anat acompanyat d’un informe tècnic que avali aquesta decisió.

Benidorm multiplica per més de 30 que haurà de pagar la nova empresa de l'ORA en deixar fora la senyalització
Benidorm multiplica per més de 30 que haurà de pagar la nova empresa de l’ORA en deixar fora la senyalització

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *