Benidorm només rep el 1,25% de les subvencions de turisme de la Diputació

Poc més de 2.700 euros per a material promocional i 3.900 per al desenvolupament d’aplicacions tecnològiques. La Diputació d’Alacant ha fet públiques les subvencions destinades als municipis en matèria de turisme de les que Benidorm amb prou feines ha rebut un 1,25% del total tot i ser la capital turística per excel·lència.

El regidor no adscrit, Joan Àngel Ferrer, ha donat a conèixer aquest dimecres les xifres d’aquestes ajudes i que deixen a la ciutat de Benidorm amb només 6.709 euros del total de 540.000 euros que el Patronat de Turisme ha repartit entre els municipis, tal com es publica en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

Les convocatòries estaven referides a quatre aspectes turístics material promocional, accions de promoció turística, desplaçaments a FITUR i desenvolupaments d’aplicacions tecnològiques turístiques. Benidorm rebrà 2.728,19 euros dels 250.000 euros destinats a la primera subvenció i 3.980,90 dels 200.000 euros per a aplicacions tecnològiques. De les altres dues, ni un euro.

Ferrer ha indicat que “de tots és conegut que Benidorm representa molt més que el 1,25% del turisme de la província d’Alacant” i que només en pernoctacions hoteleres suposa el 75% de tota la província, “però el Patronat de la Diputació només subvenciona amb el 1,25% d’aquests ajuts “.

El regidor no adscrit va criticar que les bases d’aquestes convocatòries tenen un “caràcter polític per quedar bé amb la majoria dels 141 municipis de la província” i ha apuntat que “subvenciona tot allò que cap en el calaix de sastre que alguns defineixen el turisme “. De fet, hi ha nombrosos municipis que reben aquests ajuts i “ni tan sols estan declarats municipis turístics per la Generalitat Valenciana”, segons ha afegit el regidor.

Ferrer ha apuntat que per ajudar a aquests municipis ha de “sortir els diners d’un altre pressupost, però no de la promoció turística” i va fer una comparació: “què dirien si Benidorm rebés ajudes pel calçat, per la joguina, per l’oli o pel vi. No seria correcte. Doncs el mateix demano per Benidorm en matèria de turisme “.

Per això, l’edil no adscrit va indicar que Benidorm no pot rebre només el 1,25% d’aquestes ajudes i va instar la Diputació a replantejar-se la concessió de les mateixes: “si cal canviar les bases o cal modificar el sentit de les ajudes, ja està trigant el Patronat “. Amb tot, ha afirmat que “cada euro que s’inverteix a Benidorm, produeix molts més en matèria de turisme i que la capital turística per excel·lència” no es mereix aquest tracte “.

Benidorm només rep el 1,25% de les subvencions de turisme de la Diputació
Benidorm només rep el 1,25% de les subvencions de turisme de la Diputació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *