Benidorm planteja gestionar el Museu Boca del Calvari juntament amb la UA perquè sigui 100% públic

Quatre mesos després de deixar en l’aire el futur de Boca del Calvari, el govern de Benidorm ha plantejat una solució que permetria obrir el museu i que la seva gestió fos 100% pública. La proposta passa per una gestió conjunta entre l’Ajuntament i la Universitat d’Alacant (UA). Es aparcaria així definitivament la polèmica privatització que tantes discrepàncies ha obert en el si de l’equip de govern i entre les bases socialistes, que es van negar en bloc a que el museu quedés en mans d’una empresa privada.

El govern de Benidorm va llançar la proposta a la Universitat fa poc menys d’un mes, aprofitant que el rector, Manuel Palomar, i altres representants de la institució eren a la ciutat per a la signatura del conveni de posada en marxa de l’Aula Universitària al Torrejó.

I aquest dilluns diversos responsables de la UA, com el vicerector de Campus Universitaris, el vicerector de Cultura o el responsable del museu de la Universitat, han tornat a Benidorm per visitar Boca del Calvari i també la casa de l’Hort de Colom. A la visita han estat acompanyats pel regidor de Cultura, Conrado Hernández; el titular d’Educació, Rubén Martínez, que va ser qui va plantejar aquesta alternativa; i la responsable de Turisme, Gema Amor.

I pel que sembla, el que han vist els ha agradat i es pensa que seria viable aquesta gestió conjunta. De moment, la UA ha comunicat que abans de gener presentarà a l’Ajuntament “diverses alternatives” de com podria gestar aquesta gestió. A falta de veure com es concrentan, es parla de treballar amb la col·lecció arqueològica que té Benidorm i complementar-la amb exposicions itinerants de la UA. També que la Universitat completi el personal amb tècnics experts en museologia o que sigui el seu propi cos el que pugui dissenyar el projecte museogràfic. L’Ajuntament, lògicament, assumiria totes les despeses de manteniment de l’edifici i també part o la totalitat del mobiliari, encara que dues de les plantes de l’edifici compten ja amb vitrines.

Des del govern local no han volgut donar detalls sobre la trobada, tot i que han reconegut que aquesta solució seria la idònia perquè permetria que el primer museu de la ciutat sigui de gestió 100% pública. Així, aquesta mateixa setmana l’Ajuntament va a enviar els plànols de Boca del Calvari i l’Hort de Colom perquè els estudiïn els tècnics de la Universitat.

Concreta aquesta gestió conjunta i pública, el museu Boca del Calvari -finançat amb fons del Pla Confiança i que segueix tancat nou mesos després- podria mostrar el patrimoni de la ciutat ja a mitjans d’any. I ho faria acontentant a tothom, almenys a l’executiva del PSPV-PSOE que no estava disposada a recolzar una privatització, i suposaria un salt qualitatiu i quantitatiu ja que fins a la data els únics plans que hi havia per Boca del Calvari era una exposició sobre el 275 aniversari de la Troballa de la Verge del Sufragi que començarà l’1 de gener i es perllongarà fins al 31 de desembre.

Benidorm plantea gestionar el Museu Boca del Calvari junto con la UA para que sea 100% público
Benidorm plantea gestionar el Museu Boca del Calvari junto con la UA para que sea 100% público

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *