Benidorm planteja la creació de nous trams de carril bici i potenciarà l’ús d’aquest mitjà de transport

A poc a poc Benidorm està incorporant a la seva fesomia nous trams de carril bici amb la intenció de potenciar aquest mitjà de transport com a alternativa a l’ús del vehicle particular. I per ampliar encara més aquests recorreguts, l’ajuntament ja està estudiant la creació de nous recorreguts que s’uniran als quilòmetres de zones especials per a bicicleta amb què compta el municipi.

A la localitat ja es pot circular amb bicicleta per zones com la platja de Ponent o la via parc a les que s’uniran “probablement aquesta setmana” l’avinguda Comunitat Europea fins al Palau d’Esports i l’avinguda Vila Joiosa fins Finestrat on ja s’han acabat els trams de carril bici. Tot i que no seran els únics trossos ja que el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate, ha matisat que des de la regidoria es treballa per a la implantació en propers mesos de nous trams.

Però no només ampliar les zones destinades a la circulació de bicicletes és un dels objectius del departament per al futur. L’ajuntament promourà, a més, l’ús combinat de bons descompte per utilitzar conjuntament l’autobús i el servei de bicicletes públiques amb què compta la ciutat i que s’estén per diverses zones. Aquesta iniciativa es durà a terme en col·laboració amb les empreses concessionàries de tots dos serveis, tant de l’autobús urbà com Bicidorm.

L’anunci d’aquestes mesures ha arribat de mans del regidor a l’anunciar que Benidorm s’ha sumat a la ‘Setmana Europea de la Mobilitat’ que se celebrarà del 16 al 22 de setembre i que enguany porta per lema ‘Tria. Canvia. Combina. El teu mobilitat ‘. L’objectiu, precisament, és potenciar l’ús del transport públic i la bicicleta com a alternatives al vehicle particular, per tal d’aconseguir una mobilitat sostenible en els nuclis urbans.

“Volem que la gent pensi sobre les opcions de transport disponibles i triar la forma més sostenible de descobrir Barcelona”, per la qual cosa es posaran en marxa diferents actuacions durant l’esmentada Setmana de la Mobilitat.

Entre les activitats més destacades hi haurà tallers al Parc Infantil de Trànsit per als més petits, així com es potenciaran itineraris de vianants i ciclistes a la via pública. El 22 de setembre es restringirà l’accés de vehicles d’ús privat al Passeig de Ponent dins de l’activitat del ‘Dia sense cotxes’, una jornada en què segons De Zárate “es convidarà als ciutadans de Benidorm a deixar el cotxe a casa i utilitzar un transport més ecològic i més sostenible “.

Benidorm planteja la creació de nous trams de carril bici i potenciarà l'ús d'aquest mitjà de transport
Benidorm planteja la creació de nous trams de carril bici i potenciarà l’ús d’aquest mitjà de transport

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/26/benidorm-plantea-la-creacion-de-nuevos-tramos-de-carril-bici-y-potenciara-el-uso-de-este-medio-de-transporte/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *