Benidorm planteja traslladar la protectora d’animals al parc natural de Serra Gelada

L’Ajuntament de Benidorm planteja traslladar la protectora d’animals a un terreny situat al parc natural de Serra Gelada. Un projecte que contempla també la creació d’una Aula de la Naturalesa dins del parc que permeti als més petits entrar en contacte directe amb els animals i conèixer de prop “com neixen, com viuen i com es reprodueixen”.

Així ho han anunciat en un comunicat els regidors de Medi Ambient i Sanitat, Vicente Juan Ivorra i Mª Ángeles Valdivieso, hores després que el regidor no adscrit, Joan Àngel Ferrer, hagi instat el govern local a resoldre com més aviat la reubicació de la protectora . Perquè tal com ha recordat Ferrer, les instal·lacions actuals -amb més de 40 anys d’antiguitat- tenen les hores comptades, ja que no són compatibles amb el pla urbanístic del polígon industrial.

Concretament aquest pla, el PP3 / 1, contempla la construcció d’un dipòsit d’aigua sobre la parcel·la de prop de 10.000 metres en la qual ara hi ha la protectora. Per això és necessari traslladar la protectora a un altre lloc. Una necessitat que, d’altra banda, no és nova. De fet, ja el 2010 l’Ajuntament va començar a plantejar una mica més seriosament la reubicació de l’alberg, si bé sembla que l’assumpte ha estat pràcticament des de llavors abandonat. Fins ara, perquè segons han avançat Ivorra i Valdivieso, els tècnics municipals “estan elaborant tota la documentació per presentar-la en els pròxims dies a la Conselleria de Medi Ambient”, ja que és aquesta la que en última instància ha de donar el vistiplau al projecte ja que el sòl es troba dins del parc natural.

Pel que sembla el sòl escollit és el mateix que havia proposat Ferrer hores abans per reubicar el refugi d’animals; uns terrenys que ja es van estudiar en el seu moment. El regidor de Medi Ambient ha reconegut que es porta “bastant temps buscant els terrenys més adequats” i s’ha mostrat esperançat que la Generalitat Valenciana estigui a favor del projecte, que permetria a més comptar amb un espai en el qual explicar a escolars la fauna i flora de Serra Gelada.

Però a més de la reubicació a Serra Gelada, el regidor no adscrit també ha apostat perquè aquest nou refugi tingui caràcter comarcal ja que “no té sentit que hi hagi quatre o cinc albergs d’animals a la Marina Baixa”. La idea de Ferrer que els municipis de la comarca comparteixin el servei de recollida i custòdia d’animals no és nova. De fet unir sinergies en aquest assumpte es va posar sobre la taula en les primeres reunions del Fòrum d’Alcaldes de la Marina Baixa, encara que la proposta va quedar en res com la pràctica totalitat de temes que han passat per aquest òrgan.

Benidorm planteja traslladar la protectora d'animals al parc natural de Serra Gelada
Benidorm planteja traslladar la protectora d’animals al parc natural de Serra Gelada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *