Benidorm porta més de dos anys fent servir aigua potable en els rentapeus

Fa més de dos anys que 36 rentapeus de la cala del Mal Pas i de la Platja de Ponent funcionen amb aigua potable en lloc d’amb aigua salada. En aquest temps, s’han gastat uns 17 milions de litres d’aigua potable a l’any, l’equivalent al que consumeixen 100 habitatges de Benidorm en dotze mesos.

Però, per què aquests 36 rentapeus porten més de dos anys connectats a la xarxa d’aigua potable mentre la resta dels de Ponent i tots els de Llevant funcionen amb aigua salada? La clau està en la tercera fase del passeig de Ponent, la que discorre entre el parc d’Elx i l’inici de l’avinguda Armada Espanyola, executat per la Generalitat Valenciana dins del Pla Confiança.

El projecte del passeig obligar a eliminar provisionalment la bomba que alimentava d’aigua salada dels rentapeus del Mal Pas i del tram de Ponent que va des del parc d’Elx fins a l’inici de l’avinguda Vicente Llorca Alós, i traslladar-la a una nova ubicació. Mentre i de manera “temporal”, aquests rentapeus es van connectar a la xarxa d’aigua potable fins que s’instal · lés la nova bomba a la desembocadura del barranc de Foietes, tot just a 20 metres de la seva ubicació inicial. El problema és que hi va haver de descartar aquesta ubicació -perquè l’aigua estava contaminada- i buscar una nova i aquesta provisionalitat va ja camí de complir tres anys, perquè encara no hi ha nova bomba.

L’assumpte és més greu i problemàtic per a la ciutat en estar dins d’un avís de “Pre-sequera” i per tant no es comprèn com no estan prenent les mesures oportunes per a esmenar aquest malbaratament d’aigua potable pot utilitzar o col · locar d’una vegada les bombes d’aigua des del mar als rentapeus, o bé, reutilitzar l’aigua de piscines que vagin a buidar per al seu manteniment.

Benidorm porta més de dos anys fent servir aigua potable en els rentapeus
Benidorm porta més de dos anys fent servir aigua potable en els rentapeus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *