Benidorm recorre la retallada d’aules del Mestre Gaspar i del Basc Nuñez proposada per Conselleria

Benidorm no va a tirar la tovallola i va a intentar que la Conselleria d’Educació desisteixi de continuar retallant unitats escolars a la ciutat. Encara que es tracta d’una batalla complicada, perquè la supressió de classes prevista per al proper curs són conseqüència directa de les eliminacions d’anys anteriors, el Consell Escolar Municipal ha decidit per unanimitat aprovar les al·legacions que han presentat dos centres a l’arranjament escolar provisional dissenyat per Conselleria.

Es tracta dels col·legis Mestre Gaspar López i Basc Núñez de Balboa, dos dels quatre col·legis de Benidorm en què la Conselleria ha previst eliminar unitats escolars i que ja han patit retallades en aquest curs 2014/2015. Concretament el primer va perdre una unitat de P-3 (Infantil de tres anys); i el segon una de P-4 (Infantil de quatre anys) després de quedar-se sense la corresponent P-3 en el curs 2013/2014.

I els plans de Conselleria, segons l’arranjament escolar provisional, és seguir amb les retallades començats en els cursos anteriors, eliminant una unitat de P-4 a l’Mestre i una de P-5 en el Basc.

Fonts educatives han explicat que l’objectiu de tots dos centres no és només mantenir la unitat que Conselleria vol, sinó també “recuperar la línia completa” que es perdria amb les successives retallades d’unitats.

Aquestes al·legacions ja han estat remeses a Conselleria perquè les estudiï, encara que sembla complicat que Educació canviï el pas. Bàsicament perquè no ho va fer aquest curs tot i que la comunitat educativa de Benidorm es va llançar al carrer en dues ocasions per exigir que es posés fi a la retallada d’unitats i que es mantingués el transport escolar gratuït al Salt de l’Aigua.

El primer objectiu no es va aconseguir i el segon només a mitges, ja que la Conselleria ha rebaixat l’aportació que feia per mantenir el servei, cosa que ha obligat l’Ajuntament a augmentar la seva aportació perquè el servei no els costés un euro als pares i mares.

Benidorm recorre la retallada d'aules del Mestre Gaspar i del Basc Nuñez proposada per Conselleria
Benidorm recorre la retallada d’aules del Mestre Gaspar i del Basc Nuñez proposada per Conselleria

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/01/27/benidorm-recurre-el-recorte-de-aulas-del-mestre-gaspar-y-del-vasco-nunez-propuesta-por-conselleria/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *