Benidorm reobre al trànsit l’avinguda Jaume I i finalitza les obres del « Cruce »

L’Ajuntament de Benidorm va reobrir el dimecres a la tarda el trànsit del tram tallat a l’avinguda Jaume I. A més, va acabar les obres del conegut com «Cruce», en què conflueixen la via esmentada, Beniardà, Alfonso Puchades i Tomàs Ortuño. Segons ha informat el consistori, el fan després de comprovar que les obres estan «pràcticament acabades a falta dels remats finals i una vegada que els tècnics municipals han confirmat que les condicions de circulació són les idònies i que tota la xarxa semafòrica funciona de manera coordinada. ». I és que, tot i ahir es podien veure vehicles especials per a aquests treballs a la zona, així com rases a les voreres.

En les obres de remodelació ha hagut uns canvis en la circulació d’aquestes vies. Entre elles, han afegit un carril bici integrat pel centre de la calçada i han inclòs una rotonda al tram final de l’avinguda, arribant a la platja de Ponent. Així mateix, han limitat la velocitat dels carrils a 20 i 30 km per hora -abans era a 50-. Per això, l’edil d’Obres, José Ramón González de Zárate, va indicar la importància que els ciutadans vagin amb «precaució» i que «compleixin amb els senyals de trànsit i les noves limitacions de velocitat» en aquesta avinguda.

A continuació, el regidor va incidir que la normativa de trànsit és clara a l’hora de donar prioritat «en primer lloc al vianant, segon a la bicicleta i després a la resta de vehicles». I és que, de Zárate ha assenyalat que amb la nova configuració del trànsit li han volgut donar més protagonisme al vianant ia la bicicleta.

La remodelació de l’avinguda Jaume I arriben després que aquesta estigués uns cinc anys amb les voreres aixecades i tendals per donar ombra perquè havien eliminat tots els arbres de la via. El motiu van ser unes obres que es van començar a fer per a la creació d’un pàrquing que mai es va arribar a materialitzar.

Aquesta renovació s’ha executat en dues fases: la primera, duta a terme per part de la Diputació d’Alacant, i la segona per l’Ajuntament de Benidorm. La Fase I va comptar amb un pressupost de 240.000 euros i es van iniciar al maig de 2015. Aquestes van enllaçar al novembre amb les de la segona fase, que es va licitar per més de 630.000 euros.

Tot i això, el regidor de l’àrea ha indicat que en els pròxims dies podrien produir-se «petits talls de trànsit puntuals» en el tram renovat de Jaume I per la instal·lació de les nous fanals.

La reobertura al trànsit del tram de l’avinguda va coincidir amb la finalització de les obres del «Cruce». Aquestes es van realitzar per rebaixar les illetes per les quals passen els vianants diàriament. Una manera de fer més accessible un dels punts més transitats de la ciutat, en el qual l’edil d’Obres calcula que passen més de 16.000 persones caminant a dia.

benidorm-reabre

Fuente: http://www.diarioinformacion.com/benidorm/2016/02/05/benidorm-reabre-trafico-avenida-jaime/1724294.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *