Benidorm repara la façana de les cases dels mestres del Leonor Canalejas, mentre Conselleria segueix endarrerint l’obra del col·legi

El recinte del col·legi Leonor Canalejas està aquests dies d’obres. Però la que està actuant no és la Conselleria d’Educació, sinó l’Ajuntament; i l’obra que s’estan fent no és la substitució de tota la vella instal·lació elèctrica del col·legi, sinó la reparació de la façana de les cases dels mestres. I això que la primera obra porta temps planificada. De fet, la va anunciar Conselleria a finals de juliol dins de l’última fase del Pla de Revisió d’Infraestructures Educatives (PRIE), que ja acumula -per cert- anys de retard.

En principi, i després de desaprofitar tot l’estiu, Conselleria va dir que els treballs començarien al setembre, just quan els alumnes començaran el curs escolar. Però els tràmits administratius no van ser ràpids i les obres no es van adjudicar fins a mitjans d’octubre. Aquesta és l’última informació que es té, perquè els responsables de l’empresa ni tan sols han anat encara a l’escola a fer el replanteig.

A grans trets les obres de millora del Leonor Canalejas, que tenen una durada prevista d’uns dos mesos i un pressupost de 143.215 euros, passen per substituir tota la instal·lació elèctrica, que data de la dècada dels 60 o els 70. A més, es va a renovar els sistemes de megafonia i vídeo porter, s’implantarà un sistema domòtic de gestió de l’edifici i es millorarà la xarxa de telefonia amb una nova xarxa sense fils i wifi.

Mentre s’espera a Conselleria, la Regidoria d’Educació ha invertit gairebé 41.000 euros en arreglar la façana de les antigues cases dels mestres situades davant de l’edifici principal del col·legi. L’edil de l’àrea, Rubén Martínez, ha explicat que ha decidit actuar després que s’hagin desprès diversos trossos de ciment i pintura de les davanteres d’aquests habitatges que tenen més de 40 anys. Aquestes obres van començar just abans de Nadal i s’espera que concloguin en els pròxims dies.

Però a més, l’Ajuntament ha arreglat la coberta del gimnàs del col·legi El Murtal amb prop de 20.000 euros; una obra que segons els tècnics municipals havia de fer Conselleria. I també ha actuat a l’antic frontó del Basc Núñez de Balboa i en la reparació del sòl i la pintura de la pista de bàsquet del centre.

Benidorm repara la façana de les cases dels mestres del Leonor Canalejas, mentre Conselleria segueix endarrerint l'obra del col·legi
Benidorm repara la façana de les cases dels mestres del Leonor Canalejas, mentre Conselleria segueix endarrerint l’obra del col·legi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *