Benidorm s’adherirà a la xarxa de ciutats antidesnonaments

El ple de dilluns que declararà a Benidorm Zona Lliure de Desnonaments gràcies a la moció que presentarà el govern local per recollir les reivindicacions de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de la comarca, que ha col · laborat en la redacció del text. La proposta, que contempla diverses instàncies a altres institucions però també mesures concretes que el municipi haurà de prendre, arriba després del desencontre viscut a finals d’agost quan es va impedir l’accés a l’ajuntament i al ple de pressupostos a membres de la PAH i d’altres col · lectius socials i polítics que s’havien concentrat a les portes del consistori per demanar més ajudes municipals. Una concentració amb la qual també es volia protestar per la no incorporació a l’ordre del dia d’una moció presentada al març per la PAH per reivindicar algunes de les accions que es van a abordar, ara sí, aquest dilluns.

Després de l’aprovació d’aquesta moció es crearà un Registre Municipal d’Habitatges destinats al lloguer social. La intenció és que estigui format per habitatges de titularitat municipal, les de particulars que vulguin oferir, les d’empreses i habitatges gestionats per les entitats financeres. És a dir, depèn de la voluntat privada. Aquest registre d’habitatges anirà acompanyat d’un altre de sol · licitants, que serà valorat pels Serveis Socials i la intervenció de l’Oficina Municipal antidesnonaments i la PAH de la Marina Baixa.

Alhora, s’introduiran modificacions en les ordenances municipals perquè contemplin l’exempció de taxes i impostos a les persones en risc d’exclusió social per estar afectades de la possibilitat de la pèrdua del seu habitatge. I també es promourà, afavorirà i facilitarà l’ajornament del pagament de taxes i impostos a aquestes persones o famílies, el que inclou gestionar amb Suma la paralització de qualsevol embargament per falta del pagament d’aquestes taxes i impostos.

L’Ajuntament també es comprometrà a gestionar amb les empreses que presten serveis bàsics a la ciutat, com l’abastament de l’aigua, l’electricitat o el gas, a no tallar el subministrament mentre duri el risc d’exclusió social per risc de desnonament, instant-los a arribar a acords de condonació i / o ajornament de pagament.

El govern local ja va signar el 24 abril 2013 un conveni de l’Oficina de Desnonaments amb el Col · legi d’Advocats i la regidora ha destacat que són “múltiples les accions que des de la Regidoria de Benestar Social es duen a terme amb el ferm propòsit de evitar l’exclusió social provocada per la pèrdua de la llar entre els seus ciutadans, però som conscients que el problema segueix existint “.

Una altra de les mesures que serà aprovada en la sessió plenària és que l’Ajuntament no participi en cap procés de desnonament, el que significa “negar la participació de la Policia Local i els Bombers en els processos”.

Benidorm s'adherirà a la xarxa de ciutats antidesnonaments
Benidorm s’adherirà a la xarxa de ciutats antidesnonaments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *