Benidorm s’adherix, a mitges, a l’Hora del Planeta de WWF

L’Ajuntament de Benidorm s’adherix un any més a l’Hora del Planeta dissabte que ve, 28 de març, com a mostra de suport a l’acció contra el canvi climàtic organitzada per WWF. Dimarts passat 17 de març es va sol·licitar la inscripció de Benidorm en el llistat de ciutats participants.

Així, Benidorm, com a gest simbòlic, se sumarà a l’apagada que es desenvoluparà de 20.30 a 21.30 hores, apagant els llums de la Creu de Serra Gelada, les garlandes del Passeig Marítim de la Platja de Llevant i la il·luminació arquitectònica del mur de Passeig de Ponent.

L’Hora del Planeta de WWF pretén implicar a més de mil milions de persones i mobilitzar a 7.000 ciutats del món per a demostrar el suport global a l’acció contra el canvi climàtic apagant les llums dels seus principals edificis i monuments. El regidor de Medi ambient, Pepe Marcet, ha destacat que la iniciativa «pretén unir suports perquè tots junts puguen llançar un missatge amb la finalitat d’evitar que el planeta augmente la seua temperatura fins a un punt en què es produïsquen danys irreversibles per a la naturalesa, l’economia i la salut de tots».

Així mateix, l’Ajuntament de Benidorm es compromet a adoptar les mesures d’eficiència energètica propostes en horadelplaneta.es per a estalviar energia i participar en el Desafiament de les Ciutats de l’Hora del Planeta a partir d’abril.

Compromís s’hi havia adelantat

Per la seua banda, Compromís Los Verdes que ahir demanava que Benidorm participara plenament en la iniciativa creu que ens estem quedant a mitges. «Ens haguera agradat que les instal·lacions municipals també s’hagueren sumat a l’Hora del Planeta», ha manifestat Josep Bigorra, cap de llista de la formació ecovalencianista a l’alcaldia de Benidorm que ha senyalava que «el consistori no s’haja implicat més».

Juan García, número dos de la coalició ha comentat que «els governs municipals també tenen coses a dir» i ha recordat que altres ciutats d’Espanya, com Cartagena; o d’altres països, com Londres, apagaran els llums dels edificis consistorials durant esta hora per demostrar el seu suport directe des de les institucions públiques. Cal recordar que en este sentit, des de Compromís Los Verdes s’afegix la substitució per leds a l’enllumenat públic, o la instal·lació de plaques solars als edificis municipals per a autoabastiment ,com a propostes eco sostenibles d’estalvi energètic que la coalició du al seu programa municipal.

L’Hora del Planeta és l’esdeveniment climàtic més gran de la història. El 2014, van participar més de 7.000 ciutats en 150 països, incloent-hi més de 250 ciutats espanyoles. Més 6 milions de persones a Espanya hi van participar l’any passat. A més, cal recordar que també de forma individual, apagant els interruptors durant 60 minuts amb un simple gest, es pot participar en esta iniciativa.

Nou suspens en transparència municipal

 

Fuente: http://benidormmagazine.com/noticies-de-benidorm/benidorm-sadherix-a-mitges-a-lhora-del-planeta-de-wwf/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *