Benidorm segueix netejant carrers i regant jardins amb aigua potable

Fa just vuit mesos, el regidor de Neteja Viària, Juan Ramón Martínez, ha anunciat que l’Ajuntament de Benidorm anava a prendre mesures per evitar, davant d’una situació ja llavors de pre-sequera, que seguissin netejar amb aigua els carrers i regant els jardins amb aigua potable. Però el temps ha passat i tot i que es va anunciar que a finals d’aquell mes de juliol se sabria si s’optava per adquirir la maquinària necessària que pugui facilitar la utilització de l’aigua depurada a l’EDAR per a aquests usos, res s’ha avançat i les coses segueixen com estaven. Només que ara la Marina Baixa ha passat d’estar en pre-sequera a patir l’estadi següent de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la sequera.

És el que ha denunciat el grup municipal del PP. L’edil José Ramón González de Zárate, ha assegurat que vuit mesos després que el seu partit denunciés aquesta situació i sol·licités que s’estudiaran mesures d’estalvi, “Benidorm segueix netejar amb aigua i regant els jardins amb aigua potable”. I ha reclamat que l’Ajuntament doni exemple abans de demanar-li als ciutadans que estalviïn aigua en els seus domicilis.

També ha criticat l’executòria de l’anterior regidor d’Urbanisme, el liberal Vicente Juan Ivorra, i el seu “deixadesa” perquè des de 2011 s’han utilitzat més de 50 milions de litres d’aigua potable en els rentapeus de les platges del Mal Pas i tot Ponent. De Zárate ha assegurat que a 20 dies de la Setmana Santa i dos mesos i mig de l’inici de la temporada alta turística ja no hi haurà temps de reconvertir el servei de rentapeus al subministrament amb aigua salada, com existeix a la Platja de Llevant.

En tot cas, ha acusat el govern de l’alcalde Agustín Navarro de “falta d’administració i gestió”, al mateix temps que ha demanat que no s’escudi en Costes per justificar qualsevol retard en dur a terme les obres necessàries. “Si Costes ha donat permís a Llevant, per què no ho va a donar a Ponent?”, S’ha preguntat.

D’altra banda, l’edil popular també ha afirmat que hi ha diverses denúncies a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor sobre el servei de l’aigua potable que reben algunes zones de l’Horta. Segons González de Zárate, en molts habitatges “tenen un fil d’aigua” i “no poden ni dutxar”, pel que ha reclamat al govern local que realitzi les inversions necessàries per resoldre aquestes mancances que han pogut afectar, segons ha dit, a algun càmping on aquest problema amb el subministrament li hauria obligat a haver de realitzar inversions en bombes i dipòsits per donar servei a l’establiment.

Benidorm segueix netejant carrers i regant jardins amb aigua potable
Benidorm segueix netejant carrers i regant jardins amb aigua potable

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/03/05/benidorm-sigue-baldeando-calles-y-regando-jardines-con-agua-potable/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *