Benidorm tornarà a municipalitzar el Palau quant resolgui el contracte amb la concessionària

Després de la desastrosa experiència per partida doble que ha suposat la privatització de la piscina i el gimnàs del Palau d’Esports L’Illa de Benidorm, el govern local vol que el complex torni a ser 100% municipal, o gairebé. L’alcalde, Agustín Navarro, ha assegurat que “quan es resolgui el contracte” amb l’actual concessionària, Llevantina de Serveis Aquàtics SL, l’Ajuntament recuperarà la gestió de les dues instal·lacions.

Navarro ha explicat que els temps per aquesta municipalització estan a costa de com es desenvolupi l’expedient de resolució del contracte que l’Ajuntament ha iniciat contra la concessionària a la vista del rosari de “incompliments” que han esquitxat la seva gestió des del minut u. Uns incompliments que els tècnics municipals, inclòs el director del Palau, van advertir fins a cinc informes durant 2014 i en altres dos al primer trimestre d’aquest any.

A aquests informes se sumen els sol·licitats arran de l’obertura de l’expedient de resolució i que han estat emesos pel director del Palau i per les àrees d’Enginyeria i Esports. Fonts municipals han confirmat que aquests informes sobre la gestió de la concessionària, que ara estudia Contractació, són “molt negatius”, de manera que tot fa indicar que al final sobraran els arguments per tancar a aquest contracte.

L’alcalde ha apuntat que s’han donat instruccions al departament de Contractació perquè “s’agiliti aquest expedient”. Això sí, amb tots els tràmits corresponents i sense que se li pugui posar un sol però a l’actuació de l’Ajuntament per evitar reclamacions o recursos.

Fonts del govern han assegurat que la fórmula més ràpida per liquidar la concessió seria que la pròpia empresa “renunciés voluntàriament”. De fet, si fos així “en pocs dies la municipalització seria una realitat”.

Navarro ha indicat que l’estat de les arques municipals “permet” que sigui l’Ajuntament el que gestioni directament la piscina i el gimnàs del Palau com va fer fins al juny de 2013, quan va decidir deixar-los en mans d’una empresa al·legant que les instal·lacions eren deficitàries. De fet, segons els càlculs que es van fer abans d’aprovar el pla d’ajust -que aconsellava la privatització- Palau llançava un compte negativa anual d’uns 2 milions d’euros.

El Palau obri les portes després d'eliminar la legionel·la

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/04/03/benidorm-quiere-volver-a-municipalizar-el-palau-en-cuanto-resuelva-el-contrato-con-la-concesionaria/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *