Benidorm traslladarà l’oficina del SATE al Racó de l’Oix per la quantitat de turistes estrangers a la zona

El SATE (Servei d’Atenció al Turista Estranger) es muda de l’edifici Torrejó. El govern de Benidorm vol traslladar-lo al Racó de Loix per acostar-lo al màxim als visitants forans que visiten la ciutat per passar les seves vacances. I és que en aquest barri de la ciutat és on més turistes estrangers s’allotgen al llarg de l’any.

La nova ubicació que s’estudia és l’actual oficina de Turisme al carrer Girona cantonada amb Derramador. Però per a això encara caldrà condicionar aquest espai i “encara s’està perfilant” com fer-ho amb una construcció nova, segons va explicar l’alcalde Toni Pérez. La intenció és que en aquesta oficina, que “ja està absolutament amortitzada”, es crearien dos espais independents però connectats: un per al SATE i un altre per a l’oficina de turisme.

El primer edil ha indicat que aquest emplaçament és “immillorable” i més accessible, ja que es troba a peu de carrer. El departament d’Arquitectura ja està treballant en els projectes bàsics i d’execució d’aquesta nova construcció, en què “es multiplicarà almenys per dues l’espai de què ara disposa el SATE”. Amb tot, s’estima que el cost de tota aquesta actuació ronda els 200.000 euros, que caldria incloure en el pressupost de 2016.

Actualment, el servei d’atenció al turista està ubicat a la primera planta de l’edifici de l’Torrejó, unes instal·lacions que “no són les més adequades” ja que està compartint espai diàfan amb els tècnics de Turisme de l’ajuntament. A més, l’oficina pròpiament dita amb prou feines disposa de 15 metres quadrats.

La nova proposta d’ubicació del SATE ja s’ha comunicat a la Delegació ia la Subdelegació del Govern i als comandaments del Cos Nacional de Policia. L’alcalde va aclarir que totes les parts “entenen que aquest nou emplaçament va a millorar i projectar millor la imatge de l’excel·lent servei que presta el SATE” i que compta amb diferents reconeixements.

Sobre la possibilitat de mantenir també les actuals dependències a El Torrejó, Pérez ha assenyalat que no competeix a l’ajuntament prendre aquesta decisió i que “si el Ministeri ho disposés es mantindria la cessió d’aquest espai”. En qualsevol cas, ha matisat que la intenció no és la de crear nous serveis o duplicar els que existeixen, sinó millorar les instal·lacions de les que disposa el SATE i apropar més als potencials usuaris.

El primer edil també ha comunicat ja la proposta al Consell Veïnal, del qual formen part els representants dels diferents col·lectius veïnals i grups polítics de la corporació. Així ha recordat que aquest trasllat estava inclòs en el programa electoral del PP en les últimes eleccions municipals, però també en els de bona part de la resta de partits.

Benidorm traslladarà l'oficina del SATE al Racó de l'Oix per la quantitat de turistes estrangers a la zona
Benidorm traslladarà l’oficina del SATE al Racó de l’Oix per la quantitat de turistes estrangers a la zona

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/18/benidorm-trasladara-la-oficina-del-sate-en-el-rincon-de-loix-por-la-cantidad-de-turistas-extranjeros-en-la-zona/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *