Benidorm va executar l’aval per pagar 23.000 euros del concurs d’idees de Punta Llissera, però el mirador segueix sense fer-se

Ja va camí de tres anys que l’Ajuntament de Benidorm va donar a conèixer el projecte guanyador per a la construcció del mirador de Punta Llisera. Això va passar al juliol de 2012. El govern local es va veure obligat davant la possibilitat de perdre la votació pel llavors CDL que dirigia Gema Amor a aprovar la convocatorio d’aquest concurs d’idees, que va acceptar també el PP. En un ple celebrat al gener d’aquest any, tots els grups van votar a favor que l’aval financer de 1.034.999 euros dipositat per l’empresa Terres de l’Horta, SL., Que va aixecar els dos gratacels de la zona del Racó de Loix anomenats Bessons 28, la llicència va anul·lar el Tribunal Suprem, s’invertís després de la celebració d’un concurs, però ara sembla més aviat que aquella maniobra va ser concebuda per dilatar la inversió en una obra que ja hauria d’estar feta i que, a més, era a cost zero per a l’Ajuntament.

L’absurda decisió de fer un concurs d’idees va provocar fins i tot la instal·lació d’una urna a l’entrada de l’edifici consistorial per a una votació popular. Finalment, el llavors regidor d’Urbanisme, Juan Ángel Ferrer, va presentar de mala gana al juliol de 2012 el projecte seleccionat per un jurat tècnic: una balconada volada sobre el penya-segat obra dels arquitectes Emilio Griñó López i Francesco Bosco, d’entre els 66 que es van presentar al concurs d’idees. Això va succeir menys d’un mes abans que Gema Amor arribés a un pacte amb Agustín Navarro a l’agost i s’integrés en el govern per assumir totes les competències relatives a la futura construcció del mirador.

Però gairebé tres anys després, tot segueix igual, llevat que la fiança s’ha reduït a 1.012.000 euros perquè aquell concurs contemplava uns premis en metàl·lic que s’han pagat l’aval primigeni de 1.034.999 euros. Al març de 2014 es va aprovar “la devolució parcial a Terres de l’Horta, SL. de la fiança en metàl·lic (…) pel pagament dels tres premis Concurs d’idees per a la redacció del projecte del Mirador Punta Llisera “.

Punta-Llisera2

El govern ha executat l’aval per pagar 23.000 euros als tres primers del concurs d’idees, però ha estat incapaç de fer el mateix per, un cop elaborat el projecte, iniciar les obres d’una actuació que va ser qualificada per la mateixa Amor com poc menys que estratègica. Dit d’una altra manera: quan ha calgut construir una obra que li sortia gratis a l’Ajuntament perquè havia de executar-se en sòl cedit per l’empresa constructora a costa de confiscar-els diners a Andrés Ballester, tot s’ha aturat.

És més, Ballester, les empreses estan sotmeses a l’administració concursal, va haver de presentar dues sol·licituds al setembre de 2013 i febrer de 2014 perquè el govern li permetés la devolució parcial dels 23.000 euros per pagar els premis del concurs d’idees, més d’un any després que un jurat prengués la decisió, però en aquest mateix punt es va quedar tot.

Tant és que pugui argumentar-se que hagi de ser l’empresari qui liciti i construeixi, igualment és poc ressenyable que el sòl estigui en domini públic marítim terrestre, el que crida l’atenció en tota aquesta tramitació és la manca de diligència i la poca pressa que va manifestar el govern local per tirar endavant un projecte que no li havia de costar ni un sol euro al municipi.

Entre juliol de 2012, quan es va saber l’esbós guanyador, fins avui han passat gairebé tres anys. Aquella peregrina idea de convocar un procediment administratiu per decidir què fer en comptes de redactar un disseny dels propis serveis tècnics municipals i adjudicar-per construir com més aviat millor l’obra, la que fos, ha suposat que el temps hagi sepultat un projecte que li sortirà gratis a qui governi a partir del 13 de juny, per la qual cosa convindria rescatar del fons dels calaixos, on pel que sembla dorm un llarg somni sense que se sàpiguen les raons.

concurso arquitectura proyectos construccion mirador en punta llisera
concurso arquitectura proyectos construccion mirador en punta llisera

 

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/05/29/benidorm-ejecuto-el-aval-para-pagar-23-000-euros-del-concurso-de-ideas-de-punta-llisera-pero-el-mirador-sigue-sin-hacerse/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *