Benidorm vol canviar diversos col·legis electorals de lloc per fomentar la participació

La ubicació dels col·legis electorals de Benidorm quan s’acosten unes eleccions sempre és tema de debat entre els partits polítics. El PP local va proposar abans dels comicis del passat 24M que es canviessin la ubicació d’algun d’ells per fomentar la participació. No obstant això, en aquell moment, la seva proposta no va arribar a bon port però l’alcalde i llavors candidat Toni Pérez ara està disposat a fer-ho i ja té una proposta sobre la taula.

En concret, els canvis de lloc d’aquests col·legis de cara a les eleccions generals d’aquest any afectarien sobretot a la zona de la Cala i el Racó de l’Oix, sobretot amb la intenció de millorar l’accessibilitat dels votants tant per la ubicació dels mateixos com per les facilitats que ofereixen.

A La Cala, actualment els ciutadans exerceixen el seu dret al vot al Centre de Turisme (CdT) Domingo Devesa, ubicat a l’avinguda Benissa. La proposta recull que aquest centre deixi de ser un col·legi electoral i que les taules que fins ara hi havia en ell es distribueixin entre el col·legi públic El Murtal i l’escola infantil El Tossalet, tots dos edificis municipals.

D’aquesta manera, els veïns que visquin a la part baixa de la Cala -de l’avinguda Vila Joiosa fins a la primera línia- votin a El Tossalet, situat a l’avinguda de Mont Benidorm; mentre que els residents de l’avinguda Vila Joiosa cap amunt ho facin en el Murtal.

En el cas del Racó de l’Oix, la idea és que el col·legi Serra Gelada “deixi de tenir taules” i que aquestes es desplaçaran al centre social La Torreta, a l’avinguda de Ciutat Real. Aquesta nova ubicació es troba “molt propera als principals nuclis residencials” del Racó i compta amb “la màxima accessibilitat” i facilitats d’aparcament.

Precisament, el Serra Gelada és un dels col·legis electorals que tots els anys provoca el debat sobre si és el lloc més idoni. Situat a les faldilles del parc natural on es troben els parcs temàtics d’aquesta zona i lleugerament apartat de les zones més concorregudes, va provocar durant les passades eleccions municipals les queixes de “moltíssims ciutadans”, va explicar l’alcalde. Però a més, “diversos candidats” de diversos partits “van reconèixer que els baixos del Serra Gelada no eren la millor ubicació per a un col·legi electoral i que hi havia també una saturació de taules”.

Amb aquests dos canvis, va remarcar Pérez, es reduirà la distància que hauran de recórrer la major part dels ciutadans per exercir el dret al vot, i també ho tindran més fàcil per accedir a les seves taules electorals, el que beneficiaria la participació.

També canvis a Foietes

Els canvis proposats per l’alcalde popular també recullen modificacions al barri de Foietes. Així es proposa que el col·legi Aitana deixi d’operar com electoral i que totes les taules passin al proper centre social Llorca Linares, que disposa de “més confort” i de “tots els serveis”, d’ascensors, rampes, cafeteria i aparcament públic limítrof .

A més, i seguint el criteri tècnic, les taules de l’Ajuntament es dividiran entre el hall principal -per als votants que resideixen entre les avingudes Primavera i Europa- i la planta baixa de l’entrada de l’edifici consistorial.

Tot i que les eleccions encara no han estat convocades, el primer edil no ha volgut esperar a l’últim moment i que se suscitin les mateixes polèmiques de tots els anys. Així, el govern traslladarà als grups de la corporació aquesta proposta, que haurà d’aprovar la Junta de Govern Local primer i la Delegació Provincial del Cens Electoral, després.

Benidorm vol canviar diversos col·legis electorals de lloc per fomentar la participació
Benidorm vol canviar diversos col·legis electorals de lloc per fomentar la participació

Fuente: http://lamarinaplaza.com/2015/08/06/benidorm-quiere-cambiar-varios-colegios-electorales-de-sitio-para-fomentar-la-participacion/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *