Bicidorm comença de nou el servei més tard del previst i ha mitjanes

Bicidorm torna a estar operatiu després interrompre el passat 1 de desembre el servei per incloure millores. Però l’arrencada del préstec públic de bicicletes arriba més tard del previst a més que ho fa a mitges, ja que, encara que s’han augmentat el nombre de vehicles, encara falta incloure algunes prestacions a les estacions.

Fa poc més d’un mes, l’Ajuntament anunciava que el servei de lloguer de bicicletes quedaria interromput uns dies, concretament fins després de les Festes Patronals, perquè l’empresa concessionària, Impursa, portés a terme millores per valor de 50.000 euros. Entre elles s’incloïa la incorporació de 150 nous vehicles a les 22 estacions que estan repartides per la ciutat, totes elles més modernes.

Totes compten amb un “quadre d’alumini monotub d’una sola peça amb els llums del darrere i davanteres integrades”. A més, les bicicletes disposen d’un canvi intern de tres marxes integrat al rodet posterior i fre posterior contrapedal. El model és el que s’utilitza amb èxit en ciutats com Múrcia o Ponferrada i té un cost de 300 euros la unitat. Quant a la bases d’estacionament, s’ha disposat un doble sistema per alliberar l’ancoratge, el que atorga més seguretat.

La veritat, tal com anunciava el consistori aquest divendres en un comunicat, és que el servei ha tornat a arrencar i ho ha fet gairebé un mes després de la data prevista. El regidor de Presidència, Conrado Hernández, indicava que “hem hagut d’esperar més del previst, però és una bona notícia per a la ciutat i per als usuaris de Bicidorm que servei torni a la normalitat amb la incorporació d’aquestes millores”. Unes millores que van arribar després d’un ultimàtum de l’alcalde Agustín Navarro a l’empresa pel deteriorament que estava patint el servei i les reiterades queixes dels usuaris i el grup municipal popular.

Però per ara només les noves bicicletes s’han afegit com a millora i les altres prestacions extres anunciades encara no estan disponibles. “Ara només falta retolar les estacions de servei i incorporar noves prestacions com el pagament amb targeta o l’expedició d’abonaments per tal de facilitar a l’usuari la gestió”, va afirmar l’edil.

Per tant, els usuaris hauran d’esperar per poder obtenir els abonaments que els permetin utilitzar aquest mitjà de transport, amb un import de 33 euros a l’any. A més tampoc podran per ara pagar el mateix amb targeta a les bases instal·lades al municipi fins que els últims retocs arribin a les estacions de lloguer.

Igual que passa en altres poblacions, el servei de Bicidorm es regula sobre la base del contracte de l’Ajuntament de Benidorm amb l’empresa concessionària del mobiliari urbà de la ciutat, i tota la informació referent al tipus d’abonament o l’import es pot consultar a la web bicidorm.labici.net. Impursa, a través d’una empresa subcontractada, també ha reparat les bicicletes que estaven malmeses, de manera que el nombre total d’elements en préstec serà superior a les 250, el que redundarà en benefici dels usuaris.

Bicidorm comença de nou el servei més tard del previst i ha mitjanes
Bicidorm comença de nou el servei més tard del previst i ha mitjanes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *