Bigorra: “Celebrem el dia d’Europa sense tindre una oficina municipal d’assumptes europeus”

En octubre de 2015, el ple va aprovar per unanimitat una moció de Compromís Los Verdes per crear una oficina municipal de Relacions amb la Unió Europea, per planificar i coordinar els projectes que aspiren a finançament europeu, així com també atraure ajudes d’altres administracions públiques i supramunicipals. Hui, dia d’Europa, el nostre regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, critica que res es coneix de la creació d’aquesta oficina. 

“Mentre ajuntaments de la comarca, com Altea, fa poques setmanes anunciaven la posada en marxa d’una oficina de projectes europeus, a Benidorm el govern local encara no ha fet moviment per aplicar la nostra moció i crear aquest important departament a la nostra ciutat”, ha assenyalat Bigorra. “Aprofitem la commemoració del Dia d’Europa per alertar de la falta de creació d’aquest departament especialitzat única i exclusivament en assumptes europeus, que demostra un nou incompliment de les mocions aprovades per part del govern local del PP”, ha afegit.

El portaveu ha recordat que la moció, que va ser aprovada per unanimitat, contemplava que la citada oficina municipal hauria de planificar, coordinar i elaborar projectes de l’Ajuntament de Benidorm que aspiren a finançament europeu però també coordinar i assessorar a les diferents entitats, associacions, organismes i empreses de la ciutat que volgueren participar dels programes i projectes europeus. A banda, des de l’oficina també s’informaria sobre les diferents convocatòries de la Comissió Europea i assessoraria tècnicament en la gestió de projectes a altres àrees municipals. A més, per la incorporació d’una esmena, l’oficina també hauria de contemplar les ajudes d’administracions públiques i supramunicipals.

La moció també indicava que havia de consignar-se partida pressupostària per fer realitat aquesta oficina “però en el pressupost local aprovat per PP, Ciudadanos por Benidorm i Ciudadanos no hi ha cap quantia destinada a la creació i desenvolupament de l’oficina”, ha criticat.

Des del grup municipal es considera necessària la creació d’una oficina municipal de relacions amb la Unió Europea per la repercussió econòmica positiva a mitjà-llarg termini que tindria per a les arques municipals i per al teixit emprenedor municipal. Alhora, Bigorra considera que es coordinaria millor la presentació de projectes municipal a iniciatives europees, com la Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), finançada amb fons FEDER, “amb una correcta planificació i presentació”. El portaveu ha recordat que no és l’única convocatòria de la que podria eixir beneficiat Benidorm i per això demana “urgència” per crear l’oficina de projectes europeus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *